ΑΘΗΝΑ
05:15
|
20.04.2024

Στροφή 180 μοιρών έκανε το αμερικανικό ποδόσφαιρο (NFL), και μέσω του κομισάριου Ρότζερ Γκουντέλ πέρασε στο αντιρατσιστικό στρατόπεδο, δηλώντας ευθαρσώς πως η Λίγκα καταδικάζει τον […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στροφή 180 μοιρών έκανε το αμερικανικό ποδόσφαιρο (NFL), και μέσω του κομισάριου Ρότζερ Γκουντέλ πέρασε στο αντιρατσιστικό στρατόπεδο, δηλώντας ευθαρσώς πως η Λίγκα καταδικάζει τον ρατσισμό και τη συστηματική καταπίεση των μαύρων.

Η τοποθέτηση δεν είναι καθυστερημένη μόνο σε σχέση με τις ημέρες διαδηλώσεων και καταστολής που ακολούθησαν τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Είναι και τα χρόνια ανοιχτής εχθρότητας προς τους ποδοσφαιριστές που επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική βία, τον ρατσισμό και την κοινωνική αδικία.

Αν και ο Γκουντέλ στη δήλωση παραδέχεται πως το NFL έσφαλε όταν στο παρελθόν αγνόησε τους παίχτες, αποφεύγει να αναφερθεί ονομαστικά στον Κόλιν Κάπερνικ ο οποίος ήταν εκείνος που ξεκίνησε τη διαμαρτυρία τον Αύγουστο του 2016 και είδε τους ιδιοκτήτες των ομάδων του NFL να συνασπίζονται και να καταστρέφουν την καριέρα του.

Ο Κάπερνικ ξεκίνησε τη συμβολική διαμαρτυρία παραμένοντας καθιστός στον πάγκο κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου πριν την έναρξη των αγώνων, και στη συνέχεια γονάτιζε στο ένα πόδι και κρατούσε σκυμμένο το κεφάλι.

Ο Κάπερνικ έμεινε χωρίς ομάδα το 2017 αλλά η διαμαρτυρία συνεχίστηκε από άλλους παίχτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα