ΑΘΗΝΑ
19:53
|
26.04.2024

O Γιάννης Αντετοκούμπο, μαζί με τον αδελφό του Θανάση, αλλά και άλλους παίκτες των Μιλγουόκι Μπακς, συμμετείχαν χθες σε διαδήλωση ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις και […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O Γιάννης Αντετοκούμπο, μαζί με τον αδελφό του Θανάση, αλλά και άλλους παίκτες των Μιλγουόκι Μπακς, συμμετείχαν χθες σε διαδήλωση ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις και την αστυνομική βία, στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ. Ο MVP του ΝΒΑ είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή με tweet που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό, την συμπαράσταση του στο κίνημα BLM.  Όλοι οι παίκτες των Μιλγουόκι Μπακς φορούσαν μπλούζες που έγραφαν «I can’t breathe».

Ο Greek Freak, μιλώντας στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος, είπε:  «Θέλουμε αλλαγή, θέλουμε δικαιοσύνη. Γι αυτό είμαι εδώ μαζί σας σήμερα. Θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν στο Μιλγουόκι και να μην φοβούνται να περπατήσουν στους δρόμους. Πώς θα νιώσουν τα παιδιά μου, όταν μετά από χρόνια, δουν όλους όσοι έχουν πεθάνει από το ρατσισμό; Θα έχουν μίσος στην καρδιά τους και δεν το θέλω αυτό. Δεν έχει σημασία το χρώμα.  Δεν είμαστε μαύροι, λευκοί, οι κίτρινοι.  Είμαστε όλοι άνθρωποι. Δεν το κάνουμε αυτό για δημοσιότητα, δεν με νοιάζει, απλά σας αγαπώ και θέλω να δείτε ότι είμαι εδώ μαζί σας».

Οι Μιλγουόκι Μπακς, ανακοίνωσαν ότι θα ηγηθούν σήμερα σε πορεία διαμαρτυρίας για κοινωνική δικαιοσύνη, με παίκτες προπονητές και στελέχη της ομάδας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα