ΑΘΗΝΑ
01:39
|
28.09.2024

Ένας Έλληνας πιλότος, «ζωγράφισε» με το αεροπλάνο του, στον ουρανό του Καναδά μια γροθιά ως φόρο τιμής για τον αδικοχαμένο Τζορτζ Φλόιντ. Ο Δημήτρης Νεονάκης, […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Έλληνας πιλότος, «ζωγράφισε» με το αεροπλάνο του, στον ουρανό του Καναδά μια γροθιά ως φόρο τιμής για τον αδικοχαμένο Τζορτζ Φλόιντ. Ο Δημήτρης Νεονάκης, είναι Έλληνας και ζει στον Καναδά εδώ και 35 χρόνια.  Αρκετές φορές, έχει «ζωγραφίσει» στον ουρανό διάφορα σχέδια και για τον λόγο αυτό έχει φιλοξενηθεί σε πολλά Μέσα του Καναδά και των ΗΠΑ.  Ουσιαστικά, σχεδιάζει ένα συγκεκριμένο σχέδιο πτήσης στο gps του και μετά πετά, επάνω στο σχέδιο αυτό, προκειμένου να εμφανιστεί στο ραντάρ αυτό που σχεδίασε.  Το αεροπλάνο του ονομάζεται «το πνεύμα του Νίκου Καββαδία».

«Ο ρατσισμός μέσα μας, αρχίζει να κερδίζει έδαφος. Ιστορικά ο ρατσισμός υπήρχε μέσα σε όλους τους ανθρώπους. Ειδικά στην Βόρεια Αμερική. Πρέπει να μιλήσουμε όλοι με θάρρος και να τον σταματήσουμε.  Όταν είδα τα τελευταία νέα και τι έγινε στην Αμερική ο τρόπος για να εκφράσω όχι τον θυμό μου, αλλά μια σειρά από συναισθήματα, ήταν να σχεδιάσω στον ουρανό» είπε ο Έλληνας πιλότος.

Η κάθε ζωγραφιά του στον ουρανό για να ολοκληρωθεί, χρειάζεται 500 με 600 χιλιόμετρα πτήσεως και για να την ολοκληρώσει χρειάζεται δυόμισι με τρείς ώρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα