ΑΘΗΝΑ
07:09
|
19.05.2024

Στις 26 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνέντευξη Τύπου του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, και του υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκου  Χαρδαλιά. Τότε, ο Νίκος Χαρδαλιάς, είχε δηλώσει […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 26 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνέντευξη Τύπου του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, και του υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκου  Χαρδαλιά. Τότε, ο Νίκος Χαρδαλιάς, είχε δηλώσει «Αν μας δείτε ξανά εδώ, τότε τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει». Από σήμερα, ξεκίνησαν ξανά οι ενημερώσεις του Υπουργείου Υγείας, (γραπτώς αρχικά) αφού τα κρούσματα του κορονοϊού, στην Ελλάδα, παρουσιάζουν αύξηση.  Σήμερα το υπουργείο ανακοίνωσε 97 νέα κρούσματα.

Από τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3049, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Σημειώνεται ότι 690 κρούσματα (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1735 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και διεθνές και βρίσκεται σε ετοιμότητα να παρέμβει, ανά πάσα στιγμή, αν χρειαστεί.

Όσον αφορά τους νεκρούς, ο αριθμός τους έχει φτάσει τους 182. Η τελευταία απώλεια, ήταν μια 58χρονη γυναίκα η οποία νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Η άτυχη γυναίκα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 3 Ιουνίου και δύο μέρες αργότερα η κατάστασή της επιδεινώθηκε, οπότε διασωληνώθηκε και εισήχθη στην εντατική. Η 58χρονη έπασχε από διαβήτη και είχε καρδιαγγειακά προβλήματα και πνευμονία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 55 (30.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Πάντως το Υπουργείο Υγείας, παρακολουθεί τις εξελίξεις όσον αφορά τον ιό και δεν αποκλείεται να εφαρμοστούν τοπικά  lockdown  σε περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα