ΑΘΗΝΑ
07:45
|
25.04.2024

H Νάνσι Πελόζι και οι Δημοκρατικοί γονάτισαν για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, μέσα στο Καπιτώλιο, αποτίνοντας φόρο τιμής για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H Νάνσι Πελόζι και οι Δημοκρατικοί γονάτισαν για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, μέσα στο Καπιτώλιο, αποτίνοντας φόρο τιμής για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ αλλά και για όλους όσους έχουν υποστεί ρατσιστική και αστυνομική βία στις ΗΠΑ. 

Η Πελόζι και οι Δημοκρατικοί, προχώρησαν στην κίνηση αυτή, με αφορμή τον νόμο για την δικαιοσύνη και την αστυνόμευση που θέλουν να προωθήσουν.  Έναν νόμο που θα εισάγει μια σειρά μέτρων προκειμένου να σταματήσει η αστυνομική βία, να αποδίδονται ευθύνες στους επίορκους αστυνομικούς, να παύσει η ασυλία των αστυνομικών από αστικές αγωγές, να δημιουργηθεί μια ομοσπονδιακή αστυνομική βάση δεδομένων με στοιχεία για εσφαλμένη συμπεριφορά αστυνομικών, να μειώνεται ή και να σταματά η χρηματοδότηση αστυνομικών τμημάτων που επιτρέπουν το κεφαλοκλείδωμα σε συλληφθέντες, να επιβληθούν οι κάμερες σώματος σε όλους τους αστυνομικούς και να εκαιδευτούν σε θέματα φυλετικών προκαταλήψεων. Αυτές είναι σε γενικές γραμμές, οι αλλαγές που θέλουν να περάσουν οι Δημοκρατικοί με τον νέο νόμο για την δικαιοσύνη.  

«Πρόκειται για αλλαγές κοινής λογικής που, ειλικρινά, θα δημιουργήσουν ένα πολύ μεγαλύτερο επίπεδο λογοδοσίας για εκείνους τους αστυνομικούς που παραβιάζουν το νόμο, που παραβιάζουν τα δικαιώματά μας και που παραβιάζουν τα κοινά κοινά μας πρότυπα», δήλωσε ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών  Cory Booker.

Πάντως οι αλλαγές που θέλει να περάσει η Πελόζι και οι Δημοκρατικοί, μπορεί να ψηφιστούν από το Κογκρέσο, όμως φαντάζει πολύ δύσκολο να περάσουν και από την Γερουσία. Οι Ρεπουμπλικάνοι, δεν έχουν ακόμη παρουσιάσει τις προτάσεις τους για τις αλλαγές στον νόμο για την δικαιοσύνη.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα