ΑΘΗΝΑ
13:26
|
23.04.2024

Σε νέο κυνήγι μαγισσών επιδίδεται από σήμερα ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν. Οι τουρκικές αρχές, διέταξαν σήμερα τη σύλληψη 149 ανθρώπων.  Κυρίως στρατιωτικών και αστυνομικών, εν […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε νέο κυνήγι μαγισσών επιδίδεται από σήμερα ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν. Οι τουρκικές αρχές, διέταξαν σήμερα τη σύλληψη 149 ανθρώπων.  Κυρίως στρατιωτικών και αστυνομικών, εν ενεργεία αλλά και στην σύνταξη, οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία το 2016. Συγκεκριμένα έγιναν επιχειρήσεις σε 16 περιφέρειες της γειτονικής χώρας.  

Η εισαγγελία στη δυτική επαρχία Μπαλίκεσιρ διέταξε τη σύλληψη 74 ανθρώπων, έξι από τους οποίους ήταν πρώην αρχηγοί της αστυνομίας,

Στην πόλη Γκάζιαντεπ, ο εισαγγελέας, ζήτησε την σύλληψη 33 ατόμων συμπεριλαμβανομένων 24 εν ενεργεία στρατιωτικών.

Για το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016 όπου είχαν σκοτωθεί 250 περίπου άνθρωποι, ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε κατηγορήσει τον Φετουλάχ Γκιουλέν ότι ήταν ο υποκινητής του κάτι που ο ίδιος ο Γκιουλέν έχει αρνηθεί κατηγορηματικά. Αυτή την στιγμή, γύρω στους 80.000 Τούρκοι βρίσκονται στην φυλακή αντιμέτωποι με κατηγορίες για συμμετοχή στο πραξικόπημά.

Την περασμένη Παρασκευή τρία μέλη της αντιπολίτευσης συνελήφθησαν, δύο στο Ντιγιάμπακιρ και ένας στην Κωνσταντινούπολη, ενώ δύο δημοσιογράφοι ανακρίθηκαν σήμερα από την αντιτρομοκρατική.  Τον προηγούμενο μήνα, επτά δημοσιογράφοι φυλακίστηκαν επειδή είχαν γράψει ένα ρεπορτάζ για τον θάνατο ενός Τούρκου κατασκόπου ο οποίος σκοτώθηκε στην Λιβύη. Η Τουρκία είναι μια από τις χώρες του κόσμου με τους περισσότερους φυλακισμένους δημοσιογράφους μαζί με την Κίνα και την Σαουδική Αραβία.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα