ΑΘΗΝΑ
02:30
|
20.04.2024
Γυναίκα 79 ετών το τελευταίο θύμα του κορονοϊού, στο τραπέζι τα τοπικά lockdown και τα λουκέτα σε παραβατικές επιχειρήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας ακόμη θάνατος από κορονοϊό καταγράφηκε στη χώρα μας, ανεβάζονταν τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 183.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μία γυναίκα 79 ετών από το Σουφλί, που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης στις 4 Ιουνίου, κατέληξε χθες, Δευτέρα 08/06, στις 23:30. Η γυναίκα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, κι έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν συνολικά 97 νέα κρούσματα στη χώρα, εκ των οποίων τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Τσιόδρα & Χαρδαλιά

Ο ανησυχητικός αριθμός των νέων κρουσμάτων, αλλά και οι περιπτώσεις συνωστισμού που σημειώθηκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος συζητήθηκαν στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.  

“Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά στοιχεία και επισημάνθηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που έχουν αποφασιστεί ενόψει της σταδιακής επανόδου στη νέα καθημερινότητα”, ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι “Γι’ αυτόν τον λόγο θα υπάρχει εντατικοποίηση των ελέγχων και θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα σε τοπικό επίπεδο, όπου κριθεί αναγκαίο”.

Αναφορά στο ενδεχόμενο λήψης τοπικών μέτρων έκανε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, σε δηλώσεις του μετά την τηλεδιάσκεψη. “Υπάρχουν πρωτόκολλα που περιγράφουν τι κάνεις σε κάθε περίπτωση. Τρέχουμε αλγορίθμους σχεδόν κάθε ημέρα. Υπάρχουν τα worst case senarios που προβλέπουν και lockdown”, δήλωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως “στη διαχείριση μιας πανδημίας υπάρχουν σενάρια, είτε υπερτοπικού είτε εθνικού χαρακτήρα. Αυτή τη στιγμή έχουμε περάσει σε μια φάση που δεν συζητάμε για οριζόντια σενάρια, αλλά για υπερτοπικού χαρακτήρα”.

Τη συγκεκριμένη προοπτική επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “όπως κλείσαμε τις πτήσεις από την Ντόχα μόλις είδαμε 12 κρούσματα, έτσι θα κάνουμε και σε τοπικό επίπεδο, αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα. Όλα είναι στο τραπέζι”.

Τις τελευταίες ώρες συζητείται η αυστηροποίηση του πλαισίου για τα καταστήματα που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας, με την κυβέρνηση να εξετάζει την επιβολή άμεσου λουκέτου στις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα μέτρα. Το νομικό πλαίσιο αυτή τη στιγμή επιτρέπει στην επιχείρηση που διαπιστώνεται ότι δεν τηρεί τα προβλεπόμενα να συνεχίσει να λειτουργεί τουλάχιστον 4 μέρες μετά τη βεβαίωση της παράβασης, μέχρι να ασκηθεί έφεση.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα