ΑΘΗΝΑ
14:50
|
02.05.2024

Δεν έγινε τελικά δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης του Τζαλίλ Μουντακίμ καθώς το εφετείο υιοθέτησε την απορριπτική στάση της εισαγγελίας επί της αρχικής αποδοχής του αιτήματος […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν έγινε τελικά δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης του Τζαλίλ Μουντακίμ καθώς το εφετείο υιοθέτησε την απορριπτική στάση της εισαγγελίας επί της αρχικής αποδοχής του αιτήματος του πρώην Μαύρου Πάνθηρα.

Ο 68χρονος Μουντακίμ, που βρίσκεται στη φυλακή από το 1971, είχε ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος εξαιτίας του κινδύνου που διατρέχει η υγεία του από την έξαρση του κορονοϊού στις φυλακές.

Το αίτημά του αρχικά εγκρίθηκε, καθώς ο δικαστής δέχτηκε πως η διεύθυνση των φυλακών δεν ήταν σε θέση να τον προστατεύσει από τους κινδύνους για την υγεία του, και διέταξε την προσωρινή αποφυλάκισή του.

Η εισαγγελία υποστήριξε μεταξύ άλλων πως μια αποφυλάκιση θα ισοδυναμούσε με απόλυση υπό όρους. Η υπεράπιση του Μουντακίμ επεσήμανε πως η αρχικη απόφαση ρητά αναφερόταν σε προσωρινή αποφυλάκιση, και πως καταδικασμένοι συνεργάτες του Τραμπ πέτυχαν να εκτίσουν την ποινή τους κατ’ οίκον όσο διαρκεί η πανδημία.

Ο Μουντακίμ είναι ο τλευταίος Μαύρος Πάνθηρας που παραμένει στη φυλακή. Παρότι από το 2002 πληρεί του τυπικούς όρους για να απολυθεί, τα αιτήματά του έχουν απορριφθεί 12 φορές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα