ΑΘΗΝΑ
03:09
|
27.04.2024

Σε μία άνευ προηγουμένου κίνηση η κυβέρνηση Μπολσονάρο σταμάτησε να δημοσιεύει αθροιστικά στοιχεία για τα κρούσματα και τους θανάτους από την πανδημία του κορονοϊού στη […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία άνευ προηγουμένου κίνηση η κυβέρνηση Μπολσονάρο σταμάτησε να δημοσιεύει αθροιστικά στοιχεία για τα κρούσματα και τους θανάτους από την πανδημία του κορονοϊού στη Βραζιλία.

Την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας έθεσε εκτός λειτουργίας τον ιστότοπο που δημοσίευε τα ημερήσια, εβδομαδιαία και μηνιαία στοιχεία για τα κρούσματα και τους θανάτους. Όταν το Σάββατο ο ιστότοπος επανήλθε έδειχνε μόνο στοιχεία για τις προηγούμενες εικοσιτέσσερις ώρες.

Ο Ζαΐρ Μπολσονάρο έγραψε στο Τουίτερ πως τα αθροιστικά στοιχεία δεν ήταν αντιπροσωπευτικά της πραγματικής έκτασης της πανδημίας. Η εφημερίδα Ο Γκλόμπο, που πρόσκειται στον Μπολσονάρο, υποστήριξε πως τα στοιχεία από κάποιες πολιτείες ήταν ψευδή, με σκοπό τη διόγκωση του αριθμού των θανάτων.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση στη Βραζιλία είχαν καταγραφεί 34.000 θάνατοι, επίδοση που την τοποθετεί τρίτη στον κόσμο.

Ωστόσο ήδη εδώ και εβδομάδες ερευνητές είχαν εντοπίσει σοβαρά προβλήματα στα στατιστικά στοιχεία και θεωρούσαν πως είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση της λατάστασης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα