ΑΘΗΝΑ
10:30
|
20.05.2024
«Το υπουργείο Υγείας πρέπει να ξαναρχίσει τη δημοσίευση του πλήρους συνόλου δεδομένων για τον κορονοϊό».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Aνώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας έκρινε ότι το υπουργείο Υγείας πρέπει να ξαναρχίσει τη δημοσίευση του πλήρους συνόλου δεδομένων για τον κορονοϊό.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας αφαίρεσε μέσα στο Σαββατοκύριακο πολλά δεδομένα για την πανδημία και είπε ότι δεν θα δημοσιεύει πλέον αθροιστικά δεδομένα, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις.

Σε ανακοίνωσή του σήμερα, ο δικαστής Αλεσάντρε ντε Μοράες δήλωσε ότι το υπουργείο πρέπει να «επαναφέρει πλήρως την καθημερινή μετάδοση των επιδημιολογικών δεδομένων σχετικά με την πανδημία COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της ιστοσελίδας του οργανισμού, υπό τους όρους που παρουσιάζονταν έως την περασμένη Πέμπτη».

Ο προσωρινός υπουργός Υγείας της Βραζιλίας Εντουάρντο Παζουέλο δήλωσε ότι η καταγραφή των θανάτων λόγω κορονοϊού από την ημερομηνία θανάτου και όχι από την ημέρα καταγραφής έγινε γιατί αντικατοπτρίζει καλύτερα την «πραγματική καμπύλη» της επιδημίας. Τελικά το υπουργείο κατέληξε στο ότι θα δίνει νωρίτερα στη δημοσιότητα δεδομένα και θα περιλαμβάνει αθροιστικά σύνολα.

Η Βραζιλία έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παγκοσμίως, ενώ ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά πλέον τις 37.000.

Σήμερα, ο πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου απείλησε και πάλι ότι θα αποσύρει τη Βραζιλία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον οποίο κατηγορεί για ανευθυνότητα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα