ΑΘΗΝΑ
23:44
|
18.04.2024
Σειρά σκωπτικών αναρτήσεων κατά του κόμματος Κασιδιάρη κατέβασε το facebook.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σειρά δημοσιεύσεων σκωπτικών ή αρνητικών για το νέο κόμμα ή την ονομασία του νέου κόμματος του γνωστού πρώην Χρυσαυγίτη και υπόδικου Ηλία Κασιδιάρη, κατέβασε το Facebook, όπως αποκάλυψαν αναρτήσαντες, με πρώτο το γνωστό δημοσιογράφο Άρη Χατζηστεφάνου, και την σελίδα στο fb του έγκριτου ιστότοπού το Info-war.

Συγκεκριμένα, ο κος Χατζηστεφάνου ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη ότι ‘’το Facebook μπλόκαρε για 24 ώρες τον προσωπικό του λογαριασμό για μια σατιρική φωτογραφία που δημοσίευσε σχετικά με το νέο κόμμα του υπόδικου, ναζιστή Ηλία Κασιδιάρη’’, προειδοποιώντας τον μάλιστα ότι αν ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο, «οι ποινές θα είναι σκληρότερες».

Στο δημοσίευμα του κου Χατζηστεφάνου, που κρίθηκε αρκετό για να τον μπλοκάρει για μια ημέρα το fb, υπήρχε μια φωτογραφία, που έγινε βάιραλ τις τελευταίες ημέρες, και σατίριζε το όνομα του κόμματος Κασιδιάρη. Το νέο κόμμα ανακοινώθηκε ως «Έλληνες Για Την Πατρίδα» και αμέσως μετατράπηκε σε «Έλληνες Γ.Τ.Π» από το κοινό των κοινωνικών δικτύων που μετέφρασαν τα αρχικά σε ‘’Για Τον Π**τσο’’. 

Προχθές κλειδώθηκα εκτός Facebook για ένα γραφιστικό αστείο προς το νέο κόμμα του κ. Κασιδιάρη. Πολεμήσαμε την λογοκρισία των κρατών – όμως πιο ισχυρή, πιο ανεξέλεγκτη, και πιο ύπουλη είναι η λογοκρισία των πλατφορμών. Iδιωτικές επιχειρήσεις όπως το Facebook και το Google, με μηδενική διαφάνεια αποφασίζουν τι προκαλεί τα ήθη, τι είναι fake news, και τι hate speech.

Δεν δέχομαι να επιβάλλονται παγκόσμια ούτε τα Αμερικάνικα ήθη των πλατφορμών (όπου το σκέτο γυμνό σώμα «σοκάρει»), ούτε η δεξιά ή η «αριστερή» (δηλαδή Τραμπ ή Μπάιντεν) αποψή τους για το τι είναι fake news. Πλατφόρμες με παγκόσμια επιρροή όπως το Facebook και το YouTube θα πρέπει να τεθούν κάτω από δημοκρατικό έλεγχο, ως δημόσια αγαθά. 

Όταν καλωσορίζουμε μηχανισμούς λογοκρισίας όταν μας βολεύει ιδεολογικά (π.χ. απέναντι στον Τραμπ), νομιμοποιούμε την αυριανή χρήση τους εναντίον μας – από το περιστατικό που μου συνέβη μέχρι τους μπάστακες στα posts μας συνεργαζόμενους με το FB HellenicHoaxes.».

Σειρά σκωπτικών αναρτήσεων εις βάρος του νέου κόμματος του πρώην Χρυσαυγίτη κατέβασε το Facebook .

Στην δική του απάντηση, για την στάση του fb στα αντι-κασιδιαρικά δημοσιεύματα, ο κος Χατζηστεφάνου σημειώνει: «Δεν δεχόμαστε ούτε νουθεσίες ούτε απειλές από ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης το οποίο δεν είχε το θάρρος να μπλοκάρει τα ρατσιστικά και επικίνδυνα μηνύματα του Τραμπ, όπως έκανε ακόμη και το Twitter. Προφανώς το μπλοκάρισμα ενός λογαριασμού για 24 ώρες ακούγεται ασήμαντο αλλά δείχνει τα όρια της εξουσίας της συγκεκριμένης πλατφόρμας. Το site που διαβάζετε δέχεται πάνω από το 80% των επισκεπτών του από το Facebook, όπως συμβαίνει και με εκατοντάδες άλλα εναλλακτικά site. 

Κάθε μπλοκάρισμα λοιπόν και πολύ περισσότερο μια πιθανή υποβάθμιση στο ρυθμό με τον οποίο εμφανίζονται στο timeline σας μπορεί να σημάνει πραγματική εξαφάνιση και τελικά κλείσιμο για αρκετά site.

Όχι όμως για εμάς. Δεν πρόκειται να μας πτοήσουν οι ιδεολογικές και πολιτικές επιλογές των ελεγκτών του Facebook. θα είμαστε πάντα αντιφασίστες και αντιναζί».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα