ΑΘΗΝΑ
00:28
|
27.04.2024
Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Αεροδρομίου! Όλοι την Τετάρτη 10 Ιούνη στο Αεροδρόμιο στις 9.30 π.μ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύσκεψη Φορέων την Τετάρτη 10 Ιουνίου στην Πλατεία Ελευθερίας στο Κορωπί στις 19.00 συγκάλεσε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής με αιτήματα σχετικά με την Υγεία, τους εργαζομένους του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος και άλλα φλέγοντα ζητήματα όπως τονίζεται στην ανακοίνωσή του.

Το Εργατικό Κέντρο δηλώνει πως συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του αεροδρομίου ΕΛ. Βενιζέλος και πως θα δώσει το παρών στο πλευρό της Επιτροπής Αγώνα στην κινητοποίηση την Τετάρτη 10 Ιούνη στις 9.30 το πρωί.

“Αλληλεγγύη στους εργαζομένους του Αεροδρομίου. Καμία απόλυση. Να καλύψουν όλο το μισθό κράτος και εργοδοσία. Όλοι την Τετάρτη 10 Ιούνη στην κινητοποίηση στο Αεροδρόμιο στις 9.30 π.μ.», τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Το Εργατικό Κέντρο μεταξύ άλλων και σύμφωνα με ανακοίνωσή του απαιτεί:

-Προστασία του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

– Όχι στο αίσχος των ατομικών συμβάσεων και της εκ περιτροπής απασχόλησης. Να καταργηθούν οι απαράδεκτοι αντεργατικοί νόμοι που επιτρέπουν τις συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Πρόκειται για το ΠΔ 81/2003 και την παράγραφο 40 στο ν.3986/2011.

-Να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις από την αρχή της πανδημίας. Καμία απόλυση μετά τη λήξη της αναστολής των συμβάσεων στο χώρο του αεροδρομίου είτε αυτοί εργάζονται με αορίστου χρόνου σχέση εργασίας, είτε με οποιαδήποτε άλλη. 

– Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

– Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κανένας άνεργος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

-Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες, Δημόσιο, πρώην ΔΕΚΟ. Όχι στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

– Όσοι εργαζόμενοι απολύονταν τη χειμερινή περίοδο και επαναπροσλαμβάνονταν τη θερινή, να συνεχίσουν να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας. 

– Να καταργηθούν όλες οι ΠΝΠ που έφεραν μέσα στον κορονοϊό και τσακίζουν τους μισθούς και τα δικαιώματά μας. Το δώρο του Πάσχα και το επίδομα αδείας να δοθεί στο ακέραιο και άμεσα σε όλους τους εργαζόμενους.

– Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να γίνουν δωρεάν τα τεστ για covid-19 σε όλους τους εργαζόμενους.

Για τις προσφυγικές δομές

-Με ευθύνη του ΚΥ Νέας Μάκρης ύπαρξη ειδικού κλιμακίου για την ιατρική παρακολούθηση των χιλιάδων εργατών γης της περιοχής. Το κλιμάκιο αυτό να φροντίζει για τακτικό προληπτικό έλεγχο των εργατών, των εμβολιασμό όσων δεν έχουν κάνει, την εκπαίδευση  στα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας κατά την χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων.

-Μόνιμα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών όλων των απαραίτητων βασικών ειδικοτήτων στις προσφυγικές δομές της Ανατολικής Αττικής.

Για την εκπαίδευση, αναψυχή, άθληση

-Τα Κέντρα υγείας να διασυνδέονται με την οικογένεια, τα σχολεία, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους τόπους δουλειάς, τους τόπους άθλησης, τα γηροκομεία.

-Μόνιμη θέση γιατρού και νοσηλευτή στα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα,  στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, στα μεγάλα στάδια και αθλητικούς χώρους της περιοχής.

-Ειδική μέριμνα για την ύπαρξη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα ειδικά σχολεία της περιοχής, στις δεκάδες κατασκηνώσεις που λειτουργούν κατά τους θερινούς μήνες σε πολλούς δήμους 

-Ύπαρξη κλιμακίων ναυαγοσωστών, νοσηλευτών και ιατρών στις πολυσύχναστες παραλίες της περιοχής

Διεξαγωγή ιατρικής μελέτης

-Να πραγματοποιηθεί με ευθύνη του κράτους επιστημονική έρευνα για το πώς επηρεάζεται η υγεία των κατοίκων των όμορων ως προς το Αεροδρόμιο Δήμων από την λειτουργία του Αεροδρομίου. Για την χρησιμότητα ή μη λειτουργίας αεροδιαδρόμων πάνω από κατοικημένες περιοχές.

-Ειδική ιατρική μελέτη για το αν και πως έχει επηρεάσει η πυρκαγιά του 2018 την υγεία των  κατοίκων των πληγέντων περιοχών σε ότι έχει να κάνει με νεοπλασίες και άλλα χρόνια νοσήματα.

-Ειδική μελέτη για την μόλυνση της περιοχής του Λαυρίου από την λειτουργία των Μεταλλείων και από την σύγχρονη απόπλυση ναρκών και άλλου πολεμικού υλικού από τις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ.

– Με ευθύνη του κράτους την διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας για την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα του κάμπου των Μεσογείων και πως επιδρά η τυχών μόλυνση του στην υγεία των κατοίκων της περιοχής, αν επιδρά στην τροφική αλυσίδα.”

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα