ΑΘΗΝΑ
18:47
|
25.04.2024

Τη δοεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τις συνθήκες θανάτου μίας γυναίκας που πυροβολήθηκε πέντε φορές από αστυνομικό, ζητούν οργανώσεις που εκπροσωπούν τους αυτόχθονες στον Καναδά. Η […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δοεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τις συνθήκες θανάτου μίας γυναίκας που πυροβολήθηκε πέντε φορές από αστυνομικό, ζητούν οργανώσεις που εκπροσωπούν τους αυτόχθονες στον Καναδά.

Η 26χρονη Σαντέλ Μουρ σκοτώθηκε την Πέμπτη στο Έντμουντστον στον ανατολικό Καναδά, όταν ένας συγγενής της που ανησυχούσε για την υγεία της ζήτησε από την αστυνομία να ερευνήσει αν είναι καλά.

Η αστυνομία ισχυρίζεται πως η Μουρ εκτόξευε απειλές και κρατούσε ένα μαχαίρι. Η οικογένεια λέει πως την πυροβόλησαν πέντε φορές.

Οι αυτόχθονες ζητούν να ερευνηθεί πως μια κλήση για βοήθεια οδήγησε την Μουρ στο νεκτροτομείο, και κατά πόσο η φυλετική της καταγωγή ήταν ο παράγοντας που καθόρισε την θανάσιμη χρήση του όπλου.

Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε την Παρασκευή, λίγο πριν συμμετάσχει σε πορεία για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, πως “οι διακρίσεις που βιώνουν υπερβολικά πολλοί συμπολίτες μας είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα