ΑΘΗΝΑ
19:22
|
26.04.2024
3.000 εκπαιδευτικοί βρίσκονται έξω από τη Βουλή όπου και σημειώθηκε ένταση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εκπαιδευτικοί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου-μαμούθ της Νίκης Κεραμέως από την Ολομέλεια της Βουλής, ενώ αυτή τη στιγμή ένταση επικρατεί έξω από τη Βουλή όπου καιεξελίσσεται το πανευκπαιδευτικό συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί, έδωσαν δυναμικό παρών καθώς υπολογίζεται ότι στο συλλαλητήριο συμμετείχαν πάνω από 3.000 άτομα.

Το πέμπτο κατά σειρά συλλαλητήριο κτά του “αντιεκπαιδευτικού” πολυνομοσχεδίου Κεραμέως, όπως χαρακτηρίζεται από τους εκπαιδευτικούς, ξεκίνησε το μεσημέρι από τα Προπύλαια, ενώ το πλήθος των εκπαιδευτικών κατευθύνθηκε στη συνέχεια με συνθήματα προς τη Βουλή όπου και σημειώθηκε ένταση καθώς έπεσαν πάνω στις αστυνομικές δυνάμεις.

Mερίδα εκπαιδευτικών άρχισαν να κουνούν κλούβα των ΜΑΤ ή οποία ήταν σταθμευμένη στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία κλειστές είναι αυτή την ώρα οι λεωφόροι Πανεπιστημίου και Αμαλίας. Η εκτροπή της κυκλοφορίας επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας γίνεται από την Σέκερη.

Η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως οι εκπαιδευτικοί κατεβαίνουν σε απεργία, ζητώντας να καταργηθεί η τροπολογία για την ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες”, καθώς και “να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων”.

Η ΑΔΕΔΥ συμμετείχε κι αυτή με τη σειρά της στο σημερινό συλλαλητήριο. με στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως την λήξη του ωραρίου.

Παράλληλα κάλεσε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να στηρίξουν και το συλλαλητήριο της Τετάρτης που θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στα Προπύλαια.

Τόσο η ΟΛΜΕ όσο και η ΔΟΕ αναφέρουν ότι αύριο, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, θα πραγματοποιήσουν δυναμική διαδήλωση στη Βουλή.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ ζητά:

  • Να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο
  • Να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες
  • Να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Τα “πυρά” των εκπαιδευτικών συγκεντρώνει, επίσης, η τροπολογία Κεραμέως για την αναμετάδοση μαθημάτων, με την ΟΛΜΕ να κάνει λόγο για πλήρη αποτυχία του Υπ. Παιδείας να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα εκπαιδευτικών και μαθητών, ζητώντας την αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και τη δημιουργία ηλεκτρονικού υποστηρικτικού υλικού για τους μαθητές με ευθύνη του ΥΠΑΙΘ και χωρίς την εμπλοκή ιδιωτικών εταιριών.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από αντιδράσεις, από το νομοσχέδιο αποσύρθηκαν διατάξεις για την αύξηση των μαθητών ανά τάξη στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και η θέσπιση ηλικιακού ορίου για τις εγγραφές στα ΕΠΑΛ και οι προαγωγικές εξετάσεις στα Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα