ΑΘΗΝΑ
09:48
|
19.04.2024
Οι παιδοκαρδιοχειρουργοί του "Αγία Σοφία" ζητούν να ανοίξει η ενταντική μονάδα του νοσοκομείου εδώ και τώρα!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διευθυντής της παιδοκαρδιοχειρoυργικής κλινικής του νοσοκομείου “Αγία Σοφία”, Γιώργος Καλαβρουζιώτης, ζητά από την κυβέρνηση να ανοίξει εδώ και τώρα η εντατική μονάδα του νοσοκομείου καθώς υπάρχουν δεκάδες παιδιά που χρειάζονται άμεσα χειρουργική επέμβαση.

Εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η παιδοκαρδιοχειρουργική ενταντική μονάδα στο νοσοκομείο “Αγία Σοφία” χρησιμοποιείται ως μονάδα κορονοϊού και βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας εδώ και τρεις μήνες.

“Αυτό σημαίνει ότι όλα τα περιστατικά της Ελλάδας πηγαίνουν είτε στο Ωνάσειο είτε σε ιδιωτικά κέντρα, αλλά αυτό βεβαίως δεν είναι ό,τι καλύτερο διότι μόνο το παιδοκαρδιοχειρουργικό είναι το μεγάλο νοσοκομείο που μπορεί να καλύψει πλήρως τα παιδιά” δήλωσε ο κ. Καλαβρουζιώτης σε συνέντευξή του στο Mega.

Σύμφωνα με τον κ. Καλαβρουζιώτη, οι πέντε γιατροί της μονάδας από τον Μάρτιο, έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Ωνάσειο αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει καμία απάντηση.

Υπό αυτές τις συνθήκες “βρίσκονται σε αναμονή για καθετηριασμούς 24 παιδιά, για χειρουργείο 18 με 19 παιδιά, αλλά από αυτά υπάρχουν τέσσερα που έχουν ανάγκη άμεσης χειρουργικής επέμβασης” τονίζει ο παιδοκαρδιοχειρουργός.

Σημειώνεται ότι το παιδοκαρδιοχειρουργικό στο “Αγία Σοφία” είναι το μοναδικό σε όλόκληρη την Ελλάδα ωστόσο εδώ και πολλά χρόνια ταλαιπωρείται με υποστελέχωση ιατρικού προσωπικού και αναστολές λειτουργίας.

“Ζητάμε να ανοίξει η εντατική μονάδα του Αγία Σοφία άμεσα” είπε o παιδοχειρούργος υπογραμμίζοντας ότι δεν έχουν καμία απάντηση από την κυβέρνηση για το πότε θα συμβεί αυτό.

«

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα