ΑΘΗΝΑ
17:19
|
25.04.2024

Η δημοφιλής διοργάνωση αγώνων αυτοκινήτου στις ΗΠΑ NASCAR ανακοίνωσε πως απαγορεύει την εμφάνιση της σημαίας των Νότιων στις εγκαταστάσεις και τις εκδηλώσεις του. Η σημαία […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η δημοφιλής διοργάνωση αγώνων αυτοκινήτου στις ΗΠΑ NASCAR ανακοίνωσε πως απαγορεύει την εμφάνιση της σημαίας των Νότιων στις εγκαταστάσεις και τις εκδηλώσεις του.

Η σημαία των Πολιτειών του Νότου που ήθελαν τη διατήρηση της δουλείας είναι από τα σύμβολα που ενώ ανέκαθεν προκαλούσαν συζητήσεις για το παρελθόν της χώρας, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ η κατάργησή της έχει γίνει απαίτηση των διαδηλωτών.

Το NASCAR δεχόταν πιέσεις για χρόνια να απαγορεύσει τη σημαία, η παρουσία της οποίας ως τώρα ήταν διαδεδομένη. Το 2015, μετά τη δολοφονία 9 Αφροαμερικανών σε εκκλησία στη Νότια Καρολίνα, ο τότε διευθύνων σύμβουλος του NASCAR την είχε χαρακτηρίσει “προσβλητικό και διχαστικό σύμβολο”. Ωστόσο δεν έγινε κάτι περισσότερο από ένα μέτρο προαιρετικής ανταλλαγής με μία σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Αφροαμερικανός οδηγός Μπούμπα Γουάλας είχε ζητήσει να απομακρυνθούν οι σημαίες, λέγοντας πως δεν έχουν καμία θέση σε μια διοργάνωση που θέλει να καλωσορίζει τους πάντες.

Επίσης ο Γουάλας σκοπεύει στον επόμενο αγώνα να οδηγήσει με το σύνθημα BlackLivesMatter στο αυτοκίνητό του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα