ΑΘΗΝΑ
12:14
|
02.12.2022
Εκατοντάδες πρόσφυγες σε απίστευτες ουρές ταλαιπωρίας και υγειονομικής βόμβας έξω από την Υπηρεσία Ασύλου...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα η ταλαιπωρία και ο συνωστισμός των προσφύγων και μεταναστών στην Υπηρεσία Ασύλου επί της Λεωφόρου Κατεχάκη μετά την ανακοίνωση της παράτασης των αδειών παραμονής και των δελτίων των αιτούντων άσυλο κατά έξι μήνες.

Εκατοντάδες πρόσφυγες -μεταξύ των οποίων μητέρες με μωρά- περιμένουν υπομονετικά για ώρες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, σχηματίζοντας απίστευτες ουρές ταλαιπωρίας και υγειονομικής βόμβας καθώς δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Μάλιστα το πρωί της Πέμπτης 11/6 επικράτησε ένταση καθώς ομάδα μεταναστών έκλεισε συμβολικά τη λεωφόρο Κατεχάκη στο ύψος της συμβολής με τη λεωφόρο Μεσογείων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο και να επέμβουν τα ΜΑΤ.

“Στη χώρα μας υπάρχουν 100.000 αιτούντες άσυλο, κάτι που δημιουργεί πίεση σε μια υπηρεσία με λίγες εκατοντάδες υπαλλήλους. Προσπαθούν να αντιμετωπίσουν αυτόν το όγκο των αιτήσεων και των ανανεώσεων και το κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο” είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης έξω από την υπηρεσία Ασύλου σήμερα το πρωί. “Παρά τις προσπάθειες που γίνονται για την ενημέρωσή τους (σ.σ. των προσφύγων), έχουν μια προσωπική ανασφάλεια και έρχονται εδώ για να λάβουν μια πληροφορία η οποία υπάρχει διαθέσιμη στο διαδίκτυο” σημείωσε ο κ. Μηταράκης προσθέτοντας πως το 80% των ατόμων δεν θα έπρεπε να είναι εκεί.

“Το λέμε με κάθε τρόπο, η Αστυνομία είναι εδώ για να το αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο” είπε ο αρμόδιος υπουργός εξηγώντας το λόγο που υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις στους εξωτερικούς χώρους της Υπηρεσίας.

“Κάθε μέρα που αυτό επαναλαμβάνεται είναι χειρότερο γιατί σημαίνει ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα. Πρέπει να διορθωθεί. Είναι επικίνδυνο, έχουν πολύ στενή επαφή, δεν υπάρχει κάποιος να τους μοιράσει μάσκες” επισήμανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος στον ΣΚΑΪ, προτείνοντας οι σχετικές διαδικασίες να γίνονται στις δομές και όχι έξω από την Υπηρεσία Ασύλου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για να κατασχέσει κεφάλαια της Ρωσίας, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, προτείνουμε να στήσουμε ένα ειδικό δικαστήριο, υποστηριζόμενο από τα Η.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα