ΑΘΗΝΑ
23:19
|
25.04.2024
Η κυβέρνηση πετά στο δρόμο τους συμβασιούχους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρίωρη στάση εργασίας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του “Ιπποκράτειου” νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με αίτημα την ανανέωση των συμβάσεων 27 συμβασιούχων, που στήριξαν το νοσοκομείο στη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Στις διαμαρτυρίες συμμετείχει και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος που επιτέθηκε στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι “πραγματικά μας έταζαν λαγούς με πετραχήλια την ώρα που υπήρχε η πανδημία σε εξέλλιξη και τώρα πετάνε τους συμβασιούχος στον δρόμο”.

“Όχι άλλα χειροκροτήματα, όχι άλλη φωταγώγηση της Βουλής, θέλουμε να παραμείνουμε στο χώρο της υγείας! Το νοσοκομείο έχει ανάγκη από τη στελέχωση και τη βοήθειά μας, με τα χειροκροτήματα δεν θα νοσηλευθούνε τα 300 άτομα που έρχονται στα επείγοντα. Αυτά χρειάζονται χέρια και έμπειρους νοσηλευτές για να βοηθήσουν. Πέντε μήνες έμενα μόνη μου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ήμουν από την πρώτη μέρα στην πρώτη γραμμή, δεν φοβήθηκα τίποτα! Τώρα μας πετάνε στο δρόμο! Είναι πολύ άδικο είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει” δήλωσε η συμβασιούχος κ. Μπαλτατζή στο OPEN.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εμφανώς εξοργισμένος, τόνισε ότι οι συμβασιούχοι διακαιούνται την ανανέωση των συμβάσεών τους καθώς οι κενές οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία είναι 40.000 ενώ οι συμβασιούχοι είναι μόλις 16.000.

“Μέχρι τον Φλεβάρη λήγουν 10.000 συμβάσεις. Πώς είναι δυνατόν τα νοσοκομεία να αντιμετωπίσουν ένα δεύτερο κύμα πανδημίας τον χειμώνα μαζί με τη γρίπη, με μείον 10.000 υπαλλήλους, με δεδομένο ότι ακόμη δεν έγινε προκήρυξη μόνιμου προσωπικού, όπως είχαν υποσχεθεί;” τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα