ΑΘΗΝΑ
13:39
|
28.09.2024
12 ακόμα πτώματα ανασύρθηκαν χθες από τη θάλασσα στα ανοιχτά των νησιών Κερκένα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ναυάγιο σκάφους στο οποίο επέβαιναν παράτηποι μετανάστες από την Αφρική και βυθίστηκε την Τρίτη ανοιχτά της Τυνησίας.  

Χθες, Τετάρτη 10/6, στη θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά των νησιών Κερκένα στην Τυνησία, ανασύρθηκαν δώδεκα ακόμη πτώματα.

Την Τρίτη είχαν ανασυρθεί 22 πτώματα, με τον απολογισμό των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 34 νεκρούς: 23 γυναίκες, 9 άνδρες και δύο παιδιά ηλικίας περίπου 3 ετών, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μουράντ Τούρκι, εκπρόσωπος του δικαστηρίου της πόλης.  

Σύμφωνα με τον Τούρκι, ο καπετάνιος του πλοίου, ένας Τυνήσιος, 48 ετών από τη Σφαξ, ήταν ανάμεσα στα θύματα. Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται, με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού και του λιμενικού σώματος της Τυνησίας.  

Οι αρχές εκτιμούν ότι τα θύματα επιβιβάστηκαν σε πλεούμενο με σκοπό να κινηθούν από τη Σφαξ προς τις ακτές της Ιταλίας τη νύχτα της 4ης προς 5η Ιουνίου. Στο σκάφος επέβαιναν 53 άνθρωποι. Σύμφωνα με τις καταθέσεις άλλων μεταναστών αλλά και τα ιατροδικαστικά πορίσματα, επρόκειτο κυρίως για υπηκόους χωρών της υποσαχάριας Αφρικής.

Σε εξέλιξη βρίσκονται προετοιμασίες για “την ταφή τους σε νεκροταφεία στη Σφαξ”, ενώ διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθεί ποιοι ήταν οι οργανωτές του μοιραίου αυτού μπάρκου.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα