ΑΘΗΝΑ
21:56
|
26.04.2024
Συνελήφθη η 35χρονη που φέρεται ως δράστιδα της επίθεσης. Σχηματίστηκε εις βάρος της δικογραφία για κακουργήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη της 35χρονης, που φέρεται να είναι η δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα.  

Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα ότι:

“Μετά από ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας συνελήφθη, χθες (Πέμπτη 11-6-2020), 35χρονη ημεδαπή, για την υπόθεση της επίθεσης με καυστικό υγρό σε ημεδαπή την 20η Μαΐου 2020 στην Καλλιθέα.  

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της απείθειας.  

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν στην κατοχή της και στην οικία της αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν ως σχετιζόμενα με την υπόθεση, τόσο στο στάδιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών, όσο και στο στάδιο της διάπραξης της απόπειρας ανθρωποκτονίας.  

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε για διενέργεια κύριας ανάκρισης”.  

Η 35χρονη, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες κι επιμένει στη θέση της ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Όταν ρωτήθηκε για την περούκα -αποτελεί ένα απο τα πειστήρια για την αστυνομία- φέρεται να απάντησε ότι δεν πέτυχε η βαφή στα μαλλιά της και την αγόρασε για να καλύψει το χρώμα που δεν της άρεσε.

Σε ερώτηση του εισαγγελέα για τον λόγο που απουσίαζε από τη δουλειά της το πρωινό της 20ης Μαΐου που έγινε η επίθεση, η 35χρονη φέρεται να απάντησε ότι είχε ραντεβού για καλλωπισμό. Για τα ρούχα -την μπεζ καμπαρντίνα, το μαύρο παντελόνι και το σακίδιο που βρέθηκαν στο σπίτι της, κι έχουν ταυτοποιηθεί στα βίντεο από την αστυνομία, η 35χρονη φέρεται να απάντησε ότι τέτοιες ίδιες καμπαρντίνες κυκλοφορούν δεκάδες, το παντελόνι είχε χρόνια να το φορέσει, το σακίδιο είναι απλώς ένα συνηθισμένο σακίδιο.  

Στη δικογραφία αναφέρεται ακόμα  ότι το βιτριόλι που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κόστισε 4,5 ευρώ και αγοράστηκε μέσο διαδικτύου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα