ΑΘΗΝΑ
00:46
|
20.04.2024
Το πρώτο πανεργατικό συλλαλητήριο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων υπέρ των εξεγερμένων στις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με κεντρικό σύνθημα “Πληρώσαμε πολλά – δεν θα πληρώσουμε ξανά”, σωματεία, εργατικά κέντρα, επιτροπές αγώνα εργατοϋπαλλήλων, φοιτητικοί σύλλογοι, συνταξιούχοι, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες και δεκάδες ακόμη φορείς εργαζομένων πραγματοποίησαν χθες το πρώτο πανεργατικό συλλαλητήριο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς στην αμερικάνικη πρεσβεία με συνθήματα όπως “Ρατσισμός, συσσίτια, τάφοι ομαδικοί, η σύγχρονη σκλαβιά θα ανατραπεί” και “Φτώχεια, ανεργία, αυταρχισμός, ο καπιταλισμός είναι ο ιός” εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους εξεγερμένους πολίτες των ΗΠΑ, στους εργαζομένους αλλά και στον Παλαιστινιακό λαό.

“Το σύνθημα ‘δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε’ που ξεκινάει από τις μεγάλες κινητοποιήσεις στην Αμερική εκφράζει όλους τους λαούς, τους εργαζόμενους όλου του κόσμου που δεν μπορούν να πάρουν ανάσα, πνίγονται από τη σαπίλα του συστήματος της εκμετάλλευσης σε όλα τα επίπεδα. Του συστήματος που έχει ως υπέρτατη αξία το χρήμα και το κέρδος, που γεννάει τη φτώχεια, πολέμους, πρόσφυγες, τον ρατσισμό, που πετάει στο περιθώριο και στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους, που δεν λογαριάζει ανθρώπινη ζωή” αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας καθώς και ο Μαρουάν Τουμπάσι, πρέσβης της Παλαστινιακής Αρχής στην Ελλάδα.

“Στεκόμαστε διπλά σε όλους τους εργαζόμενους, στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να αναπνεύσουν μέσα σε ένα σύστημα για το οποίο έχουν πληρώσει πάρα πολλά και συνεχίζουν να πληρώνουν ακόμα και με τη ζωή τους, λόγω των ελλείψεων στον τομέα της υγείας. Δεν μπορούν να αναπνεύσουν λόγω της αναδουλειάς, της ανασφάλειας, της φτώχειας, των χαμηλών μεροκάματων, της ανεργίας. Δεν μπορούν να αναπνεύσουν από την κρατική καταστολή, τη βία, τα χρέη στις τράπεζες και σε άλλες υπηρεσίες” δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

Πάρε ανάσα. Σπάσε τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

Παρόμοια κινητοποίηση έλαβε χώρα και στη Θεσσαλονίκη, όπου διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου και πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με στάση έξω από το Αμερικάνικο Προξενείο με συνθήματα όπως “Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών” και “Πάρε ανάσα. Σπάσε τα δεσμά της εκμετάλλευσης”.

“Σήμερα διαδηλώνουμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο! Γιατί έχουμε πληρώσει ήδη αρκετά! Γιατί δε θα πληρώσουμε ξανά”, τόνισαν οι διαδηλωτές και το εργατικό κίνημα καλώντας τον ελληνικό λαό να αντιδράσει στην “αντεργατική κυβερνητική πολιτική”.

Με πληροφορίες και φωτο από το sputniknews.gr και matrix24.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα