ΑΘΗΝΑ
20:47
|
19.04.2024
Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε τέμενος στην Καμπούλ στη διάρκεια των προσευχών της Παρασκευής.

Σήμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν “‘εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί μέσα στο Τέμενος Σιρ Σαχ-Ε-Σούρι ανατινάχθηκαν στη διάρκεια των προσευχών της Παρασκευής”,

Ο μουλάς του τεμένους, που βρίσκεται στη Δυτική Καμπούλ, περιλαμβάνεται στους νεκρούς της έκρηξης.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να διευθετήσουν συνομιλίες ανάμεσα στην υποστηριζόμενη από τη Δύση αφγανική κυβέρνηση και τους Ταλιμπάν προκειμένου να τελειώσει ο 18ετής πόλεμος.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε εκφράσει τη θέληση της χώρας του να βοήθησει τις ΗΠΑ και τους Ταλιμπάν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που συναντούν στις διαπραγματεύσεις τους.

Με διαδεδομένη την πεποίθηση πως η συμφωνία ΗΠΑ και Ταλιμπάν είναι περισσότερο μια συμφωνία εξόδου, παρά μια ειρηνευτική συμφωνία, και με ορίζοντα τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, είναι βέβαιο πως ο πρόεδρος Τραμπ θα επιμείνει στην εφαρμογή της θέλοντας ως τμήμα του αφηγήματός του το κλείσιμο ενός δυσάρεστου για την αμερικανική κοινωνία κεφαλαίου.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έχει εξαπολύσει μεγάλης κλίμακας επιθέσεις στην Καμπούλ τους τελευταίους μήνες.

Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα