ΑΘΗΝΑ
17:22
|
18.04.2024
Η πλατφόρμα έκρινε ότι οι λογαριασμοί προωθούσαν πολιτικά συμφέροντα κάνοντας προπαγάνδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Twitter διέγραψε περί τους 32.000 λογαριασμούς που αποτελούσαν μέρος δικτύων από την Κίνα, τη Ρωσία και την Τουρκία και που έκρινε ότι προωθούσαν πολιτικά συμφέροντα κάνοντας προπαγάνδα.

Από τα τρία δίκτυα των λογαριασμών, το μεγαλύτερο ήταν εκείνο της Κίνας. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, 23.750 λογαριασμοί που ήταν στην κινεζική γλώσσα “διέδιδαν γεωπολιτικές θεωρίες ευνοϊκές προς το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και παραπληροφορούσαν για τα πολιτικά γεγονότα στο Χονγκ Κονγκ”, ενώ λειτουργούσαν 150.000 δευτερεύοντες λογαριασμοί οι οποίοι αύξαναν τεχνικά τα engagement των βασικών λογαριασμών.

Παράλληλα διέγραψε 1.152 λογαριασμούς που συνδέονται με το ελεγχόμενο από το ρωσικό κράτος ειδησεογραφικό ιστολόγιο Current Policy. Οι λογαριασμοί του διαγράφηκαν σύγφωνα με την πλατφόρμα γιατί ” προώθούσαν το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας και επιτίθεντο σε πολιτικούς αντιφρονούντες”.

Τέλος, όσον αφορά το τουρκικό δίκτυο διαγράφηκαν 7.340 λογαριασμοί που έκαναν φιλοκυβερνητικά tweets υποστήριζoντας με δυναμικό τρόπο τον πρόεδρο Ερντογάν και το κόμμα του.

Το Twitter διευκρίνισε ότι το περιεχόμενο των λογαριασμών που διαγράφηκαν διατηρήθηκε σε βάση δεδομένων για λόγους περαιτέρω έρευνας.

Δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των εταιρειών-ερευνητών που βοήθησαν στον εντοπισμό των δικτύων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα