ΑΘΗΝΑ
14:34
|
26.04.2024

Μπορεί το καλοκαίρι να μην έχει έρθει για τα καλά, αφού οι τις τελευταίες ημέρες, είχαμε καταιγίδες και  βροχές, όμως οι φωτιές έχουν ξεκινήσει ήδη.  […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπορεί το καλοκαίρι να μην έχει έρθει για τα καλά, αφού οι τις τελευταίες ημέρες, είχαμε καταιγίδες και  βροχές, όμως οι φωτιές έχουν ξεκινήσει ήδη.  Στο ακρωτήριο Αράπης του Αγίου Όρους το απόγευμα της Παρασκευής ξέσπασε πυρκαγιά, η οποία μέχρι σήμερα το μεσημέρι δεν είχε τεθεί υπό έλεγχο. Από το πρωί στην περιοχή, επιχειρούν 59 πυροσβέστες, με 20 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και ένα ελικόπτερο.  Ο επικεφαλής του αυτόνομου Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Στεργιάδης και ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να τεθεί σε έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε.

Φωτιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή  Μπαλαίκα του δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων Ηλείας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η πυρκαγιά, που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι σε δασική έκταση, με πουρνάρια και πεύκα και ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου. Στο σημείο επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Από αέρος στην κατάσβεση συμμετέχουν τέσσερα αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, η πυρκαγιά στην περιοχή του Ασπροπύργου και ειδικότερα σε περιοχή με ξερά χόρτα στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στο ύψος της χωματερής.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Χαρδαλιάς για δασοπροστασία.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή την έναρξη των πυρκαγιών, θα περιοδεύσει σε Γρανίτσα Ευρυτανίας, Πρέσπες, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, προκειμένου να έχει επαφές με τοπικούς φορείς, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου αλλά και των κινδύνων εμφάνισης πυρκαγιών στις συγκεκριμένες περιοχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα