ΑΘΗΝΑ
12:14
|
17.10.2021

Το δεκαήμερο φόρουμ για τον εκσυγχρονισμό και την ανάκαμψη της χώρας, το οποίο διεξάγεται στο εσωτερικό του πάρκου «Βίλα Παμφίλι» της Ρώμης, εγκαινίασε σήμερα ο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το δεκαήμερο φόρουμ για τον εκσυγχρονισμό και την ανάκαμψη της χώρας, το οποίο διεξάγεται στο εσωτερικό του πάρκου «Βίλα Παμφίλι» της Ρώμης, εγκαινίασε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε.

Στο φόρουμ, συμμετέχουν, μεταξύ των άλλων, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ντάβιντ Σασόλι και ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι. Και φυσικά, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε. Τις επόμενες ημέρες θα παρέμβουν δήμαρχοι, οικονομολόγοι, γνωστοί σχολιαστές, συνδικαλιστές.

Το κύριο αντικείμενο, του φόρουμ είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την πανδημία.

«Η κυβέρνησή μου θέλει να προάξει τον διάλογο με όλες τις πολιτικές, οικονομικές και πολιτιστικές δυνάμεις της χώρας. Ζούμε ένα σοκ άνευ προηγουμένου και βρισκόμαστε μπροστά σε βασικής σημασίας σταυροδρόμι για την οικονομία μας. Χρειαζόμαστε ένα ξεκάθαρο, θαρραλέο σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, το οποίο να τύχει κοινής αποδοχή» είπε μεταξύ άλλων στο μήνυμα του ο Ιταλός Πρωθυπουργός.

Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση της Ιταλίας, όμως, αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο Φόρουμ. Οι κύριες επικρίσεις, στην πρωτοβουλία του Τζουζέπε Κόντε, είναι δυο: ότι στήθηκε για να σχεδιαστεί η επένδυση των ευρωπαϊκών δανείων και επιχορηγήσεων, ενώ για το θέμα έχουν ήδη αποφανθεί επιτροπές ειδημόνων που δημιούργησε η ίδια η κυβέρνηση της Ρώμης. Και ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός χρησιμοποιεί την πρωτοβουλία αυτή, για να ενισχύσει -κυρίως- το ηγετικό του προφίλ, ενώ η χώρα χρειάζεται λειτουργικές, ουσιαστικές κινήσεις, χωρίς υπερβολική αυτοδιαφήμιση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα