ΑΘΗΝΑ
06:05
|
26.04.2024

«Δεν είμαστε οι αστυνομικοί του κόσμου, αλλά οι εχθροί μας πρέπει να προσέχουν. Δεν είναι καθήκον των αμερικανικών στρατευμάτων να επιλύουν αρχαίες συγκρούσεις σε μακρινές […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Δεν είμαστε οι αστυνομικοί του κόσμου, αλλά οι εχθροί μας πρέπει να προσέχουν. Δεν είναι καθήκον των αμερικανικών στρατευμάτων να επιλύουν αρχαίες συγκρούσεις σε μακρινές χώρες που ποτέ δεν έχουν ακούσει πολλοί άνθρωποι» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία του κατά την αποφοίτηση 1.107 αξιωματικών του Αμερικάνικου στρατού, από την στρατιωτική ακαδημία του West Point.  

«Αυτή η κορυφαία στρατιωτική ακαδημία παράγει μόνο το καλύτερο από τα καλύτερα – το ισχυρότερο από τα ισχυρότερα – και το πιο γενναίο από τους γενναίους. Το West Point είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο της αμερικανικής γοητείας, της πίστης, της αφοσίωσης, της πειθαρχίας και της ικανότητας. Για τους 1.107 που σήμερα γίνονται οι νεότεροι αξιωματικοί στον πιο εξαιρετικό στρατό που έχει υπάρξει ποτέ το πεδίο της μάχης, είμαι εδώ για να προσφέρω το χαιρετισμό της Αμερικής. Σας ευχαριστώ που απαντήσατε στο κάλεσμα της πατρίδας σας», πρόσθεσε.

Στην συνέχεια της ομιλίας του ο Τραμπ ευχαρίστησε όλους τους κλάδους του στρατού για τη βοήθειά τους στην καταπολέμηση του covid-19, αποκαλώντας την πανδημία «αόρατο εχθρό». “Θα νικήσουμε τον ιό, θα εξαφανίσουμε αυτήν την πανούκλα”, δήλωσε ο Πρόεδρος.

Ευχαρίστησε επίσης την Εθνική Φρουρά για τη συμβολή τους στη «διασφάλιση της ειρήνης, της ασφάλειας και του συνταγματικού κράτους δικαίου στους δρόμους μας» όπως χαρακτηριστκά είπε, αναφερόμενος στον ρόλο της εθνικής φρουράς κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων στην Ουάσιγκτον μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα