ΑΘΗΝΑ
22:41
|
18.04.2024

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η περιοχή έξω από την πύλη του εργοστασίου της ΑΓΕΤ στον Βόλο με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος προς την Αγριά […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η περιοχή έξω από την πύλη του εργοστασίου της ΑΓΕΤ στον Βόλο με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος προς την Αγριά για 40 περίπου λεπτά.  Το απόγευμα είχε προγραμματιστεί πορεία διαμαρτυρίας των κατοίκων, για την καύση σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία. Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν περίπου 2000 άνθρωποι, ξεκίνησε από το νοσοκομείο της πόλης και κατευθύνθηκε προς το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ. Με το που έφτασαν έξω από το εργοστάσιο, μια μικρή ομάδα διαδηλωτών αποκόπηκε από την υπόλοιπη πορεία, και προσπάθησε να μπει μέσα στον χώρο του εργοστασίου, ενώ σε κάποιο άλλο σημείο, δέχθηκαν επίθεση οι επικεφαλής της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφριά, τρείς από αυτούς, συμπεριλαμβανομένου και του αστυνομικού διευθυντή Μαγνησίας Μιλτιάδη Αλεξάκη.  Στην συνέχεια υπήρξε και νέα ένταση με την αστυνομία, να κάνει χρήση χημικών προκειμένου να απωθήσει τους διαδηλωτές.  Κατά την διάρκεια των επεισοδίων, έγιναν αρκετές προσαγωγές.

Μόλις η πορεία άρχισε να διαλύεται, η αστυνομία επετέθη στους συγκεντρωμένους από τρεις πλευρές, έπεσαν πάνω από 30 δακρυγόνα, με αποτέλεσμα ηλικιωμένοι και παιδιά, που δεν μπορούσαν να διαφύγουν εύκολα, να εγκλωβιστούν στην παραλία.
Η αστυνομία εμφανίστηκε να δέχεται να γίνει διαπραγμάτευση, ώστε να απομακρυνθούν οι εγκλωβισμένοι, και μάλιστα τα ΜΑΤ διαβεβαίωσαν ότι δεν θα παρέμβουν, αλλά ενώ οι δύο εκπρόσωποι των διαδηλωτών βάδισαν προς το μέρος της αστυνομίας, ο ένας συνελήφθη και, όπως καταγγέλει συνάδελφος δημοσιογράφος, την ίδια στιγμή, άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο με συμβατική πινακίδα ΒΟΝ 1152, συνέλαβαν ξυλοκοπώντας τους άλλους δύο.  
Αυτή τη στιγμή (22:00 του Σαββάτου) όσοι έχουν συλληφθεί έχουν μεταφερθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Ήδη συγκεντρώνονται έξω από τη Διεύθυνση πολίτες που διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία. 

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι κάτοικοι του Βόλου διαμαρτύρονται για την καύση σκουπιδιών που πραγματοποιεί η τσιμεντοβιομηχανία.  Η πρώτη διαδήλωση έγινε στις 5 Μαΐου του 2018. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα