ΑΘΗΝΑ
09:41
|
26.04.2024

Εννέα είναι τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.121, εκ των οποίων το […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εννέα είναι τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.121, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες.  694 (22.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1775 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 13 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 116 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε σήμερα το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ενόψει της έναρξης από αύριο των αφίξεων πτήσεων εξωτερικού. «Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά και σιγά – σιγά θα αποκτήσουμε την κανονικότητα που έχουμε στερηθεί για αρκετούς μήνες.  Δεν υπάρχει κάτι που να μας τρομάζει, όμως καλό είναι να περάσει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι πρέπει να συνεχίσουμε να παραμένουμε ασφαλείς. Ακολουθούμε τις οδηγίες, εφαρμόζουμε όλα τα πρωτόκολλα που αφορούν την ατομική προστασία του καθενός, γιατί αυτή είναι η απάντηση του καθενός στην κοινωνία. Όλα όσα έπρεπε να γίνουν, έχουν γίνει. Αύριο, Δευτέρα, στη 1 το μεσημέρι θα δεχθούμε την πρώτη πτήση από Μόναχο μετά από τρεις μήνες εδώ στο αεροδρόμιο Μακεδονία, στην όμορφη Θεσσαλονίκη» δήλωσε κατά την διάρκεια της επίσκεψης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα