ΑΘΗΝΑ
17:56
|
23.04.2024

Νέα περίπτωση αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ και νέος θάνατος Αφροαμερικανού, αυτή την φορά στην Ατλάντα, με θύμα τον 27χρονο Ρεϊσάρντ Μπρουκς.  Λόγω του συγκεκριμένου περιστατικού, […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα περίπτωση αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ και νέος θάνατος Αφροαμερικανού, αυτή την φορά στην Ατλάντα, με θύμα τον 27χρονο Ρεϊσάρντ Μπρουκς.  Λόγω του συγκεκριμένου περιστατικού, η επι κεφαλής της αστυνομίας της Ατλάντα Έρικα Σίλτς, υπέβαλε την παραίτηση της και η δήμαρχος της πόλης, Κίσα Λανς Μπότομς την έκανε δεκτή.

Διαδηλωτές βρήκαν χθες στους δρόμους της Ατλάντα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον νέο θάνατο Αφροαμερικάνου από αστυνομικούς, λίγες εβδομάδες μετά την δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ στην Μινεάπολη.

 «Δεν πιστεύω ότι αυτή ήταν δικαιολογημένη χρήση θανατηφόρας βίας και ζητήσαμε να αποταχθεί αμέσως ο αστυνομικός», ξεκαθάρισε η δήμαρχος Μπότομς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Σήμερα, η αστυνομία της Ατλάντα έδωσε στην δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες των δύο αστυνομικών που ενεπλάκησαν στο περιστατικό. Πρόκειται για τους Ντέβιν Μπρόσναν και Γκάρετ Ρολφ.

Το ανεξάρτητο Γραφείο Έρευνας (GBI) ανακοίνωσε ότι διενεργεί έρευνα για το συμβάν, ενώ ο διευθυντής του δήλωσε, ότι οι κάμερες έξω το εστιατόριο που συνέβη το περιστατικό, δείχνουν ότι ο Μπρούκς απέσπασε την συσκευή τέιζερ που τους αστυνομικούς κατά την διάρκεια της σύλληψης του και προσπάθησε να φύγει. Στην συνέχεια ένας από τους δύο αστυνομικούς βγάζει το πιστόλι του και πυροβολεί, σκοτώνοντας τον 27χρονο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα