ΑΘΗΝΑ
17:16
|
19.07.2024

Σχεδόν 1.000 πολίτες υπέγραψαν μέσα σε λίγες ώρες ψήφισμα για να σταματήσουν οι τράπεζες να διεκδικούν τα χρήματα των εργαζομένων στην «Ελευθεροτυπία» και την «Κυριακάτικη […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχεδόν 1.000 πολίτες υπέγραψαν μέσα σε λίγες ώρες ψήφισμα για να σταματήσουν οι τράπεζες να διεκδικούν τα χρήματα των εργαζομένων στην «Ελευθεροτυπία» και την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»  από την πτωχευμένη επιχείρηση «Χ.Κ.Τεγόπουλος».

O Γολγοθάς των 800 περίπου πρώην εργαζομένων της ιστορικής εφημερίδας συνεχίζεται, αφού οι τράπεζες η Alpha και η Πειραιώς, άσκησα ανακοπές για να προσβάλλουν τον πίνακα κατάταξης βάση του οποίου οι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία, μετά από 9 χρόνια δικαστικών αγώνων, θα ελάμβαναν περί το 22% των απλήρωτων μισθών και των αποζημιώσεών τους, μετά την πώληση του κτιρίου της οδού Μίνωος στο Νέο Κόσμο.  Η καταβολή των χρημάτων αυτών, θα γίνονταν στις 17 Ιουλίου.  Όταν έκλεισε η “Ελευθεροτυπία” το 2011, οι εργαζόμενοι έχασαν δεδουλευμένα 5 μηνών καθώς επίσης και τις αποζημιώσεις τους. Τώρα ένα μικρό μέρος από αυτά, θα πρέπει να τα διεκδικήσουν μέσω του Αρείου Πάγου.

Το ψήφισμα, για την Ελευθεροτυπία, έχει ως εξής:

«Μετά από δέκα χρόνια δικαστικών αγώνων οι πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» προσδοκούν μικρό μέρος των οφειλόμενων από την πτωχευμένη επιχείρηση «Χ.Κ.Τεγόπουλος». Οι Τράπεζες AlphaBank και Πειραιώς μπλοκάρουν την καταβολή μέρους των αποζημιώσεων και δεδουλευμένων στους εργαζόμενους με αιτήσεις ανακοπών που έχουν κάνει στα δικαστήρια απαιτώντας να πάρουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που προέκυψαν από την πώληση ενός κτιρίου της επιχείρησης. Το ψήφισμα ζητάει τη στήριξη όσων πιστεύουν ότι η ηθική θα πρέπει να επικρατήσει στην ασυδοσία των ισχυρών».

Η μεγαλύτερη έννοια των πρώην εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας», είναι μήπως και εξεταστεί η υπόθεση τους με τον νόμο του 2015 ο οποίος δίνει πλεονέκτημα για την είσπραξη οφειλόμενων χρημάτων από πτωχευμένες επιχειρήσεις στις τράπεζες, έναντι των εργαζομένων, σε αντίθεση με ότι ίσχυε το 2011 όταν και πτώχευσε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα