ΑΘΗΝΑ
21:38
|
08.08.2022
Η Ρωσία θα κηρύξει ανεπιθύμητα πρόσωπα δύο Τσέχους διπλωμάτες μετά την απέλαση από την Πράγα δύο υπαλλήλων της ρωσικής διπλωματικής αποστολής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία ενημέρωσε σήμερα τον Τσέχο πρεσβευτή στη Μόσχα, Βίτεσλαβ Πιβόνκα, ότι θα κηρύξει ανεπιθύμητα πρόσωπα δύο Τσέχους διπλωμάτες μετά την απέλαση από την Πράγα δύο υπαλλήλων της ρωσικής διπλωματικής αποστολής νωρίτερα μέσα στον μήνα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον ίδιο τον Τσέχο πρεσβευτή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε νωρίτερα σήμερα τον Τσέχο πρεσβευτή.

Όπως δήλωσε αργότερα ο ίδιος, στη συνάντηση που είχε συζητήθηκε η έναρξη των διμερών συνομιλιών.

“Συζητήσαμε την έναρξη των διαβουλεύσεων ανάμεσα στην τσεχική και την ρωσική πλευρά για όλα τα διμερή ζητήματα”, είπε ο πρεσβευτής στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον Πιβόνκα, η Μόσχα έδωσε στην Πράγα τα επίθετα δύο προσώπων που σχεδιάζει να κηρύξει ανεπιθύμητα έπειτα από ένα παρεμφερές διπλωματικό περιστατικό στη Τσεχική Δημοκρατία.

Η Μόσχα προτίθεται να εξομαλύνει τις σχέσεις της με την Πράγα, αλλά δεν θα ανεχθεί μη φιλικές ενέργειες εκ μέρους της, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε για την απέλαση δύο Τσέχων διπλωματών που ανακοινώθηκε σήμερα, ως απάντηση για την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών από την Τσεχία νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται να έχει καλές σχέσεις με όλες τις χώρες, αλλά δεν θα κλείνει τα μάτια σε μη φιλικές ενέργειες.

Στις 5 Ιουνίου η ρωσική πρεσβεία στην Πράγα ενημερώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας για την απέλαση δύο υπαλλήλων της πρεσβείας. Σύμφωνα με την τσεχική πλευρά, ένας από τους υπάλληλους της πρεσβείας σκόπιμα ενημέρωσε την υπηρεσία αντικατασκοπείας της Τσεχίας με ψευδείς πληροφορίες για μια σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον Τσέχων πολιτικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα