ΑΘΗΝΑ
22:09
|
08.08.2022
Ο Τζόνσον δήλωσε ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου θα ήθελε να δει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για μία εμπορική συμφωνία με την ΕΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το τέλος του Ιουλίου θα ήθελε ως μία προθεσμία για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων σε μία εμπορική συμφωνία μετά το Brexit ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του από την Ντάουνινγκ Στριτ, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης που είχε νωρίτερα σήμερα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλς Μισέλ, και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

«Αυτό που είπαμε σήμερα είναι ότι όσο πιο γρήγορα μπορέσουμε να το κάνουμε τόσο το καλύτερο, δεν βλέπουμε το λόγο να μην γίνει μέσα στον Ιούλιο» είπε και πρόσθεσε: «Σίγουρα δεν θέλω να το δω να συνεχίζεται το φθινόπωρο – χειμώνα, όπως νομίζω θα ήθελαν στις Βρυξέλλες» είπε.

Σε ότι αφορά τη δυνατότητα να εξασφαλιστεί μία εμπορική συμφωνία με την ΕΕ, εκτίμησε ότι η Βρετανία «έχει καλές πιθανότητες» να διασφαλίσει μία μέχρι το τέλος του έτους. «Είναι πολύ σαφές αυτό που χρειάζεται να πετύχουμε, δεν πιστεύω ότι στην πραγματικότητα είμαστε τόσο μακριά, αλλά τώρα πρέπει να δούμε λίγη ορμή στις διαπραγματεύσεις» υπογράμμισε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα