ΑΘΗΝΑ
14:32
|
28.01.2022
Ρωσικά μαχητικά 27 αναχαίτισαν αμερικανικά B-52H που εντοπίστηκαν κοντά στα ρωσικά σύνορα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μόσχας, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27 που ανήκουν στον στόλο της Βαλτικής Θάλασσας, αναχαίτισαν αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52H τα οποία εντοπίστηκαν κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Τα αμερικανικά μαχητικά, στο πλαίσιο άσκησης του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στη Βαλτική Θάλασσα, πλησιάσαν τα ρωσικά σύνορα με αποτέλεσμα να αναχαιτιστούν από τα ρωσικά Su-27, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

“Αποτράπηκε η παραβίαση των κρατικών συνόρων. Τα ρωσικά αεροπλάνα διεκπεραίωσαν την αποστολή τους, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου” τόνισε το ρωσικό υπουργείο Αμύνης, δημοσιεύοντας βίντεο της επιχείρησης αναχαίτισης.

Τα αεροσκάφη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που πλησίασαν στον εναέριο χώρο της Ρωσίας, συμμετείχαν στην άσκηση BALTOPS 2020, επισήμανε το Υπουργείο.

Η άσκηση, στην οποία συμμετέχουν 29 ναυτικές μονάδες, 29 αεροσκάφοι και 3.000 μέλη προσωπικού, ξεκίνησε στις 7 Ιουνίου και ολοκληρώνεται σήμερα.

Οι χώρες που συμμετέχουν είναι ο Καναδάς, η Δανία, η Εσθονία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Σουηδία, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ.

“Η ιδέα της άσκησης είναι να αποδείξει ότι η Βαλτική Θάλασσα δεν είναι η μπροστινή αυλή κανενός, αλλά αυτές οι αρχές της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας ισχύουν επακριβώς και εδώ” είχε δηλώσει στο “Defense News” ο αναλυτής στο Πανεπιστήμιο του Κιέλου Σεμπάστιαν Μπρουνς.

Οι πτήσεις, τις οποίες η Μόσχα θεωρεί προκλητικές, έχουν εντατικοποιηθεί από το 2014, όταν η Ρωσία επαναπροσέγγισε την Κριμαία και ξέσπασε στρατιωτική σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα