ΑΘΗΝΑ
10:55
|
26.04.2024
Το Facebook φέρεται να επέλυσε το ζήτημα μπλοκαρίσματος και απαγόρευσης χρηστών που μοιράστηκαν άρθρο με φωτογραφία αυτόχθονων ιθαγενών για λόγους "γύμνιας".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Facebook “φέρεται” να επέλυσε το ζήτημα που αφορούσε το μπλοκάρισμα και την απαγόρευση χρηστών που μοιράστηκαν ένα άρθρο της Guardian σχετικά με τους αλγόριθμους της ιστοσελίδας, η οποία αφαίρεσε μια φωτογραφία αλυσοδεμένων αυτόχθονων ιθαγενών για λόγους “γύμνιας”.

Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης απολογήθηκε το Σάββατο για το λανθασμένο μπολοκάρισμα μιας φωτογραφίας το 1890 που αναρτήθηκε από ένα χρήστη προς απάντηση στον ισχυρισμό του πρωθυπουργού της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον ότι “δεν υπήρξε ποτέ σκλαβιά” στην Αυστραλία. Η ανάρτηση επανήλθε όταν η Guardian της Αυστραλίας ρώτησε αν είχε επισημανθεί αυτόματα κατά λάθος.

Όμως, στη συνέχεια το Facebook άρχισε να μπλοκάρει και να απαγορεύει χρήστες που επιχείρησαν να μοιραστούν το άρθρο της Guardian για την αφαίρεση της εικονας, αναφέροντας την ίδια παραβίαση των κοινοτικών προτύπων.

Τη Δευτέρα, η εφημερίδα ανέφερε ότι “δεκάδες” αναγνώστες είπαν ότι όταν επιχείρησαν να αναρτήσουν τον σύνδεσμο στο άρθρο που περιγράφει το συμβάν, έλαβαν ένα μήνυμα που έλεγε ότι παραβιάζει τις οδηγίες του ιστότοπου – συμπεριλαμβανομένου του χρήστη που δημοσίευσε αρχικά την εικόνα.

Σε ορισμένοι από αυτούς που προσπάθησαν να μοιραστούν το άρθρο “απαγορεύτηκε η δυνατότητα ανάρτησης” στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για διάστημα ως και 30 μέρες, ανέφερε η Guardian. Το Facebook τελικά “φάνηκε” να έχει πλέον λύσει το θέμα το απόγευμα της Δευτέρας, “έπειτα από περαιτέρω έρευνες” απ’ την εφημερίδα.

Ο Καναδός δημοσιογράφος Cory Doctorow ανάρτησε στο Twitter μήνυμα σχετικά με την λανθασμένη λογοκρισία, λέγοντας ότι ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg δεν πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με την “κοινωνική ζωή και τον πολιτικό λόγο” των 2,6 δισεκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών του.

“ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι ικανός να κάνει αυτή τη δουλειά”, δήλωσε. “Αυτή η δουλειά δεν θα ‘πρεπε να υπάρχει”.

Το Facebook βρίσκεται σε δύσκολη θέση τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις πολιτικές περιεχομένου του, καθώς πολλοί άνθρωποι του ζήτησαν να αφαιρέσει εμπρηστικές αναρτήσεις του πρόεδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, συμπεριλαμβανομένου μίας ‘οπου απείλησε ότι “όταν αρχίζουν οι λεηλασίες, ξεκινούν οι πυροβολισμοί” σε σχέση με διαμαρτυρίες και αναταραχές που προκλήθηκαν από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Zuckerberg δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι το μέσο θα “επανεξετάσει” τις πολιτικές του για το χειρισμό περιεχομένου που παραβιάζει ή παραβιάζει εν μέρει τους ισχύοντες κανόνες του.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα