ΑΘΗΝΑ
13:22
|
28.01.2022
Ο Ομάρ Τσελίκ απαξιώνει τον Νίκο Δένδια και καλεί τους Έλληνες να βρουν κάποιον "λογικό" άνθρωπο για υπουργό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζονται από διάφορα μέτωπα οι προκλητικές επιθέσεις των τούρκων αξιωματούχων με πιο πρόσφατη εκείνη του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, που απαξιώνει τον Έλληνα υπουργό άμυνας δηλώνοντας ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι πως “δεν είναι σε θέση να βρει έναν λογικό άνθρωπο για υπουργό Άμυνας” και ότι “οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας είναι πάντα προβληματικοί”.

“Έχοντας πίσω σας την ΕΕ, δεν μπορείτε να αναγκάσετε την Τουρκία να κάνει ό,τι θέλετε εσείς. Βοηθήσαμε την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές της. Όταν ο πρόεδρος Ερντογάν πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας έκρυψε τον υπουργό Άμυνας. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας και όλοι οι άλλοι (υπουργοί) πρέπει να μάθουν πώς να μιλούν σε ένα μεγάλο κράτος όπως η Τουρκία. Οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας θα πρέπει να μάθουν να μιλάνε τη γλώσσα της λογικής. Αν απαντήσουμε, θα τους ανέβει η πίεση στην Ελλάδα” διεμήνυσε κατά την ιστοσελίδα sigmalive.com.

“Η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα, έχει μεγάλη εμπειρία στα Βαλκάνια. Η Τουρκία στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο είναι εγγυητής ειρήνης. Βλέπουμε το συνεχές σαμποτάζ. Σαν παιδικές ασθένειες. Δείτε το μέγεθος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης” συνέχισε ανεβάζοντας τους τόνους ο Ομέρ Τσελίκ.

“Θεωρείτε τα νησιά συνέχεια της ηπειρωτικής χώρας και προσπαθείτε να τους προσδώσετε υφαλοκρηπίδα. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά στην Ελλάδα. Δεν εκμεταλλευτήκαμε την κατάσταση όταν βρισκόσασταν σε οικονομική κρίση. Είδαμε πώς οι Ευρωπαίοι υπουργοί ταπείνωναν την Ελλάδα. Λένε μεγάλα λόγια χωρίς να δημιουργούν ένα μηχανισμό, χωρίς να ψηφίζουν κανένα νόμο” σχολίασε αναφορικά με την “αφωνία” της ΕΕ στο συμβούλιο των Εξωτερικών που πραγματοποιήθηκε χθες.

Η Τουρκική Δημοκρατία θα αποφασίσει για την τύχη της Αγίας Σοφίας

Αναφερόμενος στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας, επανέλαβε την άποψη ότι “η μοναδική Αρχή που θα αποφασίσει για την τύχη της είναι η Τουρκική Δημοκρατία”.

“Ένας καθηγητής υποστήριξε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αντίκειται στη βούληση του ιδρυτή της δημοκρατίας μας. Οι συζητήσεις αναφορικά με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα εμφανίζονται ως πρόκληση κατά του ιδρυτή της χώρας μας και δυστυχώς πρέπει να πω ότι πρόκειται για μια ανήθικη προσέγγιση. Δεν συζητώ την ευφυία του ατόμου που παρουσιάζει έτσι το θέμα. Είναι ντροπή να αναγάγει το θέμα σε αυτό το επίπεδο. Αυτή η νοοτροπία έχει κάνει πολύ κακό στη χώρα μας. Κανένας δεν έχει πρόβλημα με το καθεστώς της Τουρκίας. Το θέμα που συζητούμε είναι διάφορες νομικές και πολιτικές αποφάσεις” διευκρίνισε.

Δεν θα εγκαταλείψουμε τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο

“Δεν εποφθαλμιούμε τα πετρέλαια κανενός και τον πλούτο κανενός. Αυτοί που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον πλούτο των άλλων, ρίχνουν την κατηγορία στην Τουρκία” τόνισε αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα της Λιβύης και της ανατολικής Μεσογείου.

“Ανώτερο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας, εμφανίζει τον Χαφτάρ κοσμικό και τον Σαράζ τζιχαντιστή. Ας ψάξουν λίγο. Τέτοια σχόλια ταιριάζουν περισσότερο στη Γαλλία που βλέπει τη Λιβύη με μια αποικιοκρατική αντίληψη. Όλοι οι Λίβυοι είναι αδέρφια μας. Η Τουρκία έχει επιδείξει αλληλεγγύη. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την νόμιμη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης που εκπροσωπεί το σύνολο του Λιβυκού λαού. Είμαστε χώρα της Μεσογείου, πρέπει να διατηρήσουμε την νόμιμη σχέση με τη Λιβύη. Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τους αδελφούς μας στο έλεος των ύπουλων σχεδίων των άλλων. Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Βλέπουμε πώς η υποστήριξη της Γαλλίας στον Χαφτάρ μετατράπηκε σε ανθρώπινη τραγωδία. Βλέπετε τους μαζικούς τάφους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα