ΑΘΗΝΑ
08:38
|
20.04.2024
Σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας από τους εργαζομένους του ΕΣΥ κατά της άλωσης της δημόσιας Υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανελλαδική απεργία έχουν προκηρύξει για σήμερα, Τρίτη πέντε Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων του ΕΣΥ που διαμαρτύρονται για τα σοβαρά προβλήματα της δημόσιας Υγείας κατηγορώντας την κυβέρνηση για εμπαιγμό και υποκρισία.

Λίγο πριν τις 8:45, η τροχαία έκλεισε την κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας καθώς οι υγειονομικοί συγκεντρώθηκαν στις 8:30 το πρωί στην πλατεία Μαβίλη για να συνεχίσουν με πορεία που θα διέλθει από υγειονομικές μονάδες, το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή και το υπουργείο Εργασίας καταλήγοντας στο υπουργείο Υγείας.

“Ένα πραγματικό καραβάνι θα ξεχυθεί σήμερα στους δρόμους της Αθήνας…16.000 συνάδελφοι που καλύπτουν πάγιες ανάγκες είναι σε ομηρία…Η κυβέρνηση μας έταζε λαγούς με πετραχήλια και του πουλιού το γάλα εν μέσω πανδημίας. Τώρα μας πετάει στον δρόμο! Δεν θα το επιτρέψουμε!” δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στο Open.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων), η ΠΟΜΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή), η ΠΟΣΕΥΠ – ΠΦΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), όλα τα σωματεία των νοσοκομείων και η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά).

Ως εδώ ο εμπαιγμός και τα υποκριτικά ευχαριστώ της κυβέρνησης, διαμηνύουν τα μέλη της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία: “Διεκδικούμε τη μονιμοποίηση των επικουρικών, μαζικές προσλήψεις προσωπικού και μια ισχυρή δημόσια Υγεία που θα προσφέρει ποιοτική, δωρεάν περίθαλψη στον πληθυσμό, ακόμη και σε περιόδους πανδημίας” διευκρινίζουν.

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, η κυβέρνηση στηρίζει τα κέρδη και τις μπίζνες των ιδιωτών και αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως “κόστος που πρέπει να μειωθεί” και “δαπάνη που πρέπει να εξορθολογιστεί”.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας (για το Λεκανοπέδιο) από τις 8 π.μ. έως τις 11 π.μ., καλώντας τους εργαζομένους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικό “παρών” στην απεργιακή κινητοποίηση.

Τι ζητούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές

– Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός και συμβασιούχος και να μονιμοποιηθούν όλοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.

– Πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

– Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και τη δημιουργία Ενιαίου Κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού με διακριτά καθήκοντα και όρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα