ΑΘΗΝΑ
14:34
|
24.04.2024
Τουλάχιστον 3.000 παιδιά έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στα χέρια της Γαλλικής Καθολικής Εκκλησίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος επιτροπής που στήθηκε για να ερευνήσει την κακοποίηση παιδιών στην Γαλλική Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αποκάλυψε ότι τουλάχιστον 3000 παιδιά έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από κληρικούς και άλλους αξιωματούχους της εκκλησίας.

Οι καθολικοί επίσκοποι της Γαλλίας δημιούργησαν την ανεξάρτητη επιτροπή το 2018 για να ρίξουν φως στη σεξουαλική κακοποίηση που διέπραξαν Γάλλοι κληρικοί μετά από σειρά σκάνδαλων που συγκλόνισαν την Εκκλησία στη χώρα.

Ο πρόεδρος της, Jean-Marc Sauve, δήλωσε την Τετάρτη ότι προκαταρκτικά στοιχεία έδειξαν ότι περίπου 1.500 κληρικοί και άλλοι εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι διέπραξαν την κακοποίηση κατά τη διάρκεια αρκετών δεκαετιών.

Η επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από 22 νομικούς επαγγελματίες, γιατρούς, ιστορικούς, κοινωνιολόγους και θεολόγους, αναμένεται να εκδώσει τα συμπεράσματά της μέχρι το τέλος του έτους.

Τον Μάρτιο, ένας Γάλλος ιερέας φυλακίστηκε για πέντε χρόνια για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων παιδιών στις δεκαετίες του 1970, 1980 και 1990.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, ο 74χρονος Bernard Preynat παραδέχτηκε ότι κακοποίησε προσκόπους ενώ ήταν ηγέτης ανιχνευτών στη Λυών, λέγοντας στο δικαστήριο ότι δεν είχε καταλάβει πόσο σοβαρά ήταν τα εγκλήματά του.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα