ΑΘΗΝΑ
13:26
|
24.04.2024
Στην Κινεζική πρωτεύουσα ξαναέκλεισαν τα σχολεία και τέθηαν υπό περιορισμό δεκάδες συνοικίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Πεκίνο αναβιώνουν οι νωπές μνήμες του lockdown και των μέτρων περιορισμού που ίσχυσαν στις μέρες της πανδημίας, μετά τον εντοπισμό ενός νέου κύματος κρουσμάτων του Covid-19.

Στα δύο αεροδρόμια του Πεκίνου ακυρώθηκαν σήμερα 1.255 πτήσεις -αναχωρήσεις και αφίξεις- το 70%, δηλαδή, του συνόλου των πτήσεων ποθ προβλεπόταν να εκτελεστούν.

Ο δήμος του Πεκίνου προέτρεψε χθες, Τρίτη 16/06, τα 21 εκατομμύρια των κατοίκων της πρωτεύουσας να αποφεύγουν όλες τις “μη απολύτως απαραίτητες” μετακινήσεις εκτός της μητρόπολης και διέταξε εκ νέου να κλείσουν τα σχολεία, μετά τον εντοπισμό δεκάδων νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον Sars-CoV-2 στην πρωτεύουσα.  

Πολλές πόλεις και επαρχίες της Κίνας επιβάλλουν πλέον καραντίνα σε όσους ταξιδιώτες έρχονται από την κινεζική πρωτεύουσα. Σε αυτές προστέθηκε σήμερα το Μακάο, όπου η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα απαιτεί μέχρι νεοτέρας όλοι οι ταξιδιώτες που βρίσκονταν στο Πεκίνο ως και δύο εβδομάδες νωρίτερα να τίθενται σε απομόνωση, υπό ιατρική παρακολούθηση, για 14 ημέρες.  

Ο εντοπισμός μέσα σε πέντε ημέρες τουλάχιστον 137 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, ξέσπασμα που συνδέεται με μια αγορά τροφίμων, προκάλεσε σοκ στους κατοίκους του Πεκίνου. Μέχρι να εμφανιστούν αυτά τα κρούσματα, η πρωτεύουσα είχε παραμείνει απολύτως ‘καθαρή’ για τουλάχιστον δύο μήνες. Νωρίτερα σήμερα, οι δημοτικές αρχές ανακοίνωσαν 31 ακόμα νέα κρούσματα, αριθμός συγκριτικά σταθερός, δεδομένου ότι διανύουμε πλέον την τέταρτη ημέρα μετά τον εντοπισμό της εστίας.

Προληπτικά, πάντως, ο δήμος του Πεκίνου ανακοίνωσε ότι ξεκινά μαζικά τεστ, έκλεισε σχολεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα και έθεσε υπό περιορισμό δεκάδες συνοικίες.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα