ΑΘΗΝΑ
19:20
|
01.05.2024
Τούρκοι κομάντος επιχειρούν στην επαρχία Χαφτανίν με την υποστήριξη της πολεμικής αεροπορίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την εισβολή στη Συρία και τη Λιβύη, ο τουρκικός στρατός εισβάλλει και στο έδαφος του Ιράκ, ξεκινώντας την επιχείρηση “Claw-Tiger” (“Νύχια της Τίγρεως”).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, η Τουρκία ξεκίνησε την Τετάρτη 17/6 νέα στρατιωτική επιχείρηση στο Βόρειο Ιράκ κατά των δυνάμεων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) -το οποίο θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση- με την κωδική ονομασία “Νύχια της Τίγρεως”. 

“Η επιχείρηση ‘Νύχια της Τίγρεως’ πραγματοποιείται ως μέρος των νόμιμων αμυντικών μας δικαιωμάτων, τα οποία απορρέουν από το διεθνές δίκαιο που προσανατολίζεται κατά του PKK και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων, που πρόσφατα προσπάθησαν να αυξήσουν την παρενόχληση και τις επιθέσεις στο αστυνομικό μας τμήμα και στις περιοχές βάσης”, αναφέρει η ανακοίνωση που επικαλείται το Anadolu.

Το πρακτορείο Anadolu κάνει λόγο για Τούρκους κομάντος που επιχειρούν στο έδαφος του Ιράκ, με την υποστήριξη της αεροπορίας και παρουσιάζει βίντεο νυχτερινής προβολής της πολεμικής επιχείρησης.

Δύο εικοσιτετράωρα μετά τις εκτεταμένες αεροπορικές επιχειρήσεις στο Βόρειο Ιράκ και την καταστροφή 81 στόχων του PKK, η Άγκυρα εισέβαλε με πεζικό και βαρύ πυροβολικό στην επαρχία Χαφτανίν όπου κατοικούν κυρίως Κούρδοι.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, οι τουρκικές δυνάμεις έχουν ήδη εισέλθει στο Χαφτανίν και υποστηρίζονται από την Πολεμική Αεροπορία, τα επιθετικά ελικόπτερα ATAK, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και βομβαρδιστικά drones.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα