ΑΘΗΝΑ
15:51
|
20.04.2024
Ο Τραμπ φαίνεται να χάνει ακόμη και τους παραδοσιακούς, ένθερμους, ρεπουμπλικανούς υποστηρικτές του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις, μεταξύ των οποίων και μια των Reuters/Ipsos, δείχνουν ότι ο Τραμπ ακολουθεί με μεγάλη διαφορά, περίπου δεκατριών ποσοστιαίων μονάδων, τον Δημοκρατικό αντίπαλό του Τζο Μπάιντεν.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν έναν πρόεδρο αποκομμένο από το αμερικανικό εκλογικό σώμα, οι απόψεις του οποίου έχουν αλλάξει ριζικά μετά τον φριχτό θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από τον λευκό αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν.

Σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων της δημοσκόπησης των Reuters/Ipsos, που διενεργήθηκε μετά τον Μάρτιο, ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζεται να είναι λιγότερο δημοφιλής στα ζητήματα που αυτή την περίοδο οι Αμερικανοί θεωρούν σημαντικότερα, δηλαδή την πανδημία του κορονοϊού και την μεταρρύθμιση της αστυνομίας.

Επιπρόσθατα χάνει ακόμη και τους παραδοσιακούς ένθερμους υποστηρικτές του. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Αμερικανοί της υπαίθρου, οι λευκοί Ευαγγελιστές, οι άνδρες και οι λευκές γυναίκες από τα προάστια και οι ψηφοφόροι άνω των 55 ετών επιλέγουν πλέον τον Μπάιντεν, ενώ μέχρι τον Μάιο ο Τραμπ προηγείτο στις προτιμήσεις τους.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δηλώνουν ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να δείξει ότι αντιλαμβάνεται ουσιαστικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μαύροι που ζουν στις ΗΠΑ.

“Πρέπει να είναι περισσότερο ανοιχτός στις ανησυχίες που αντιμετωπίζουν πολλές μειονότητες Αφροαμερικανών”, δήλωσε αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Οι υποστηρικτές του Τραμπ επιμένουν ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για να ανατραπούν τα δεδομένα και ότι μια πιθανή οικονομική ανάκαμψη θα ενίσχυε τις πιθανότητες επανεκλογής του -σ.σ. το 43% των ψηφοφόρων απάντησε ότι ο Τραμπ θα είναι καλύτερος στην διαχείριση της οικονομίας σε σχέση με τον Μπάιντεν, έναντι του 38% που απάντησε το αντίθετο.

Παράλληλα, το ποσοστό αποδοχής του Τραμπ μεταξύ των λευκών Ευαγγελιστών, κατά το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, μειώθηκε κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες.

Η δημοτικότητά του μεταξύ των ψηφοφόρων από αγροτικές περιοχές έπεσε κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες κατά τον τελευταίο μήνα με περισσότερους από τους μισούς ερωτηθέντες να απαντούν ότι διάκεινται θετικά προς τους διαδηλωτές του κινήματος Black Lives Matter.

Ο Άλεξ Κόναντ, υπεύθυνος στρατηγικής των Ρεπουμπλικανών, ισχυρίζεται ότι το κόμμα προετοιμάζεται για μια “πολύ κακή” χρονιά το 2020 και επιμένει ότι η μάχη δεν έχει ακόμη χαθεί: “Πέντε μήνες είναι ένα μεγάλο διάστημα στην πολιτική”, εξηγεί.

Πηγή Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα