ΑΘΗΝΑ
14:29
|
25.04.2024
Εισάγεται εκ νέου στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων το θέμα της νομιμοποίησης των αυθαίρετων κατασκευών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εισάγεται εκ νέου στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου το θέμα της νομιμοποίησης των αυθαίρετων κατασκευών στην ‘Αίγλη’ του Ζαππείου. Υπενθυμίζουμε πως το θέμα είχε ξανασυζητηθεί πριν από δυόμιση μήνες χωρίς να ληφθεί απόφαση, μετά τις αποκαλύψεις του Κοσμοδρόμιου, καθώς και την έντονη αντίδραση του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στο δημοσίευμά μας είχαμε αναδείξει την χρόνια παθογένεια των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, αλλά και τις μεγάλες ευθύνες της Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων, για την διαιώνιση των αυθαιρεσιών που τώρα επιχειρείται να νομιμοποιηθούν.

Ο Ενιαίος Σύλλογος, από την πλευρά του, επιβεβαιώνοντας την ουσία του δημοσιεύματός μας, κατήγγειλε τότε πως η εισαγωγή και μόνο του θέματος αποτελεί “μια ακόμη απόπειρα νομιμοποίησης των περισσότερων από 2.000 τ.μ. αυθαίρετων κατασκευών αλλά και καταπατήσεων κοινόχρηστων χώρων στο ιστορικό κτίριο, που δεινοπαθεί εδώ και χρόνια στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων στα οποία έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση.

Το ερώτημα είναι αν η επανεισαγωγή του θέματος, για την έκβαση του οποίου αυξημένο ενδιαφέρον θα έχουν αναμφίβολα οι επιχειρηματίες Σάμι Φάις και Αχιλλέας Κυριακόπουλος που ανέλαβαν πρόσφατα την εκμετάλλευση της ‘Αίγλης’, συνδέεται με νέα δεδομένα ή στοιχεία που έχουν προσκομίσει οι ενδιαφερόμενοι ή αν απλώς έχουν ενταθεί οι πιέσεις για την επίλυση κάθε λογής “εκκρεμοτήτων” που είναι εφικτό να επιλυθούν ενόψει και του κυοφορούμενου κυβερνητικού ανασχηματισμού…  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα