ΑΘΗΝΑ
08:47
|
20.09.2024
Auf Wiederseh’n Sweetheart! Θα ξαναβρεθούμε...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε, πλήρης ημερών, σε ηλικία 103 ετών, η θρυλική Βέρα Λυν, η ερμηνεύτρια που συνέδεσε το όνομά της με την εμψύχωση των βρετανών στρατιωτών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και ολόκληρου του βρετανικού έθνους κατά της ναζιστικής απειλής. 

Η αγαπημένη τραγουδίστρια των στρατιωτών, Βέρα Μάργκαρετ Λυν, με πραγματικό επώνυμο Γουέλτς γεννήθηκε το 1917 και έλαμψε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου καθώς περιόδευε συνεχώς δίνοντας συναυλίες για τα βρετανικά στρατεύματα σε όλα τα μέτωπα του πολέμου.

Η ντέιμ Βέρα Λυν υπήρξε ένα σύμβολο, που “με τη γοητεία και τη μαγική φωνή της συνεπείρε και ανύψωσε τη χώρα μας στις πιο σκοτεινές στιγμές της” δήλωσε ο Μπορίς Τζόνσον.

Τα τραγούδια της που έχουν αγαπηθεί περισσότερο από τον κόσμο είναι τα θρυλικά “We’ll Meet Again”, “The White Cliffs of Dover”, “A Nightingale Sang in Berkeley Square” και “There’ll Always Be an England”.

Το 1941, η Λυν είχε και τη δική της ραδιοφωνική εκπομπή, με τίτλο “Sincerely Yours” (“Ειλικρινά δική σας”) κατά την οποία έστελνε μηνύματα συμπαράστασης στους στρατιώτες που πολεμούσαν μακριά.

Η “Βέμπο” της Βρετανίας παρέμεινε αγαπητή και δημοφιλής και μετά τον πόλεμο, ηχογραφώντας επιτυχίες όπως το “Auf Wiederseh’n Sweetheart” και το πρώτο σε πωλήσεις στην πατρίδα της “My Son, My Son”.

Το 2009, σε ηλικία 92 ετών, έγινε η γηραιότερη εν ζωή καλλιτέχνιδα στο Ηνωμένο Βασίλειο που μπήκε στην κορυφή τωξν τσαρτ με το άλμπουμ της “We’ll Meet Again: The Very Best of Vera Lynn”.

Το 2017 κυκλοφόρησε το άλμπουμ της “Vera Lynn 100” με αφορμή τα εκατοστά γενέθλιά της, το οποίο την καθιέρωσε ως την γηραιότερη καλλιτέχνιδα στην ιστορία της τέχνης και υπεραιωνόβια ερμηνεύτρια που η δουλειά της ανέβηκε στο τοπ 10.

Auf Wiederseh’n Sweetheart!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα