ΑΘΗΝΑ
16:29
|
18.04.2024

Ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο για την καταπολέμηση των κουνουπιών πλησιάζει κοντά στην πραγματοποίηση καθώς οι αρχές στη Φλόριντα ενέκριναν την πρόταση της βρετανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Oxitec. […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο για την καταπολέμηση των κουνουπιών πλησιάζει κοντά στην πραγματοποίηση καθώς οι αρχές στη Φλόριντα ενέκριναν την πρόταση της βρετανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Oxitec.

Στα νησιά Florida Keys θα αφεθούν 750 εκατομμύρια αρσενικά κουνούπια. Τα γενετικά τροποποιημένα έντομα θα περάσουν στους θηλυκούς απογόνους τους την εντολή για σύνθεση μιας πρωτεΐνης που θα τα κάνει αδύναμα και θα οδηγήσει στην εξαφάνισή τους. Τα αρσενικά κουνούπια δεν τσιμπάνε τους ανθρώπους, κι αυτό σύμφωνα με τους επιστήμονες εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει κίνδυνος για τον πληθυσμό.

Αν το πείραμα πετύχει τότε θα επαναληφθεί του χρόνου στο Χιούστον του Τέξας. Ωστόσο περιβαλλοντικές οργανώσεις υποστηρίζουν πως δεν έχουν μελετηθεί οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στο οικοσύστημα και είναι πιθανό να καταλήξει σε έναν εφιάλτη σαν αυτό του Τζουράσικ Παρκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα