ΑΘΗΝΑ
08:43
|
24.04.2024
O Σεργκέι Χρουτσώφ, γιός του πάλαι ποτέ ηγέτη της ΕΣΣΔ Νικίτα Χρουτσώφ, πέθανε χτες, σε ηλικία 84 ετών.
MOSCOW, RUSSIA. JUNE 18, 2015. Sergei Khrushchev, the son of Soviet leader Nikita Khrushchev, looks on during the unveiling ceremony for Soviet leader Nikita Khrushchev's commemorative tablet. Anton Novoderezhkin/TASS Ðîññèÿ. Ìîñêâà. 18 èþíÿ 2015. Ó÷åíûé è ïóáëèöèñò Ñåðãåé Õðóùåâ âî âðåìÿ îòêðûòèÿ ìåìîðèàëüíîé äîñêè ïåðâîìó ñåêðåòàðþ ÖÊ ÊÏÑÑ, ïðåäñåäàòåëþ Ñîâåòà ìèíèñòðîâ ÑÑÑÐ Íèêèòå Õðóùåâó â Ñòàðîêîíþøåííîì ïåðåóëêå. Àíòîí Íîâîäåðåæêèí/ÒÀÑÑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O Σεργκέι Χρουτσώφ, γιός του πάλαι ποτέ ηγέτη της ΕΣΣΔ Νικίτα Χρουτσώφ, πέθανε χτες, σε ηλικία 84 ετών. Ο Σεργκέι Χρουτσώφ ζούσε στις ΗΠΑ από το 1991 και από το 1999 είχε ζητήσει και έλαβε και την αμερικάνικη υπηκοότητα. Τα τελευταία χρόνια δίδασκε Ιστορία του Ψυχρού Πολέμου στο Πανεπιστήμιο Μπράουν του Ρόουντ Άιλαντ.

Τον θάνατό του ανακοίνωσε η θυγατέρα του, Νίνα Χρούτσεβα. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει γνωστά και δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί η ημέρα της εξόδιας ακολουθίας. 

O Σεργκέι Χρουτσώφ είχε γεννηθεί το 1935. Ήταν μηχανικός, με διδακτορικό από το Πολυτεχνείο της Μόσχας, και είχε μπει στο κάδρο της δημοσιότητας, στη Δύση, όταν συνόδευσε τον πατέρα του στην διάσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, το 1959. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα