ΑΘΗΝΑ
00:04
|
02.05.2024
Σάλλος έχει ξεσπάσει στη Βουλγαρία μετά τη διαρροή φωτογραφιών από την κρεβατοκάμαρα του πρωθυπουργού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει στη Βουλγαρία μετά τη διαρροή φωτογραφιών από την κρεβατοκάμαρα του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, που αποκαλύπτουν ότι κοιμάται έχοντας στο κομοδίνο του δέσμες 500ευρων, ράβδους χρυσού αλλά και ένα περίστροφο.

Οι φωτογραφίες διέρρευσαν σε βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ανώνυμη πηγή αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό της γείτονος να προβεί σε μαραθώνια συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια την οποίας κατηγόρησε τον πρόεδρο της χώρας Ρούμεν Ράντεφ για κατασκοπεία και προσπάθησε να αμφισβητήσει την αυθεντικότητα κάποιων -και όχι όλων- φωτογραφιών.

Ο Μπορίσοφ παραδέχθηκε ότι η φωτογραφία στην οποία φαίνεται να κοιμάται στην πρωθυπουργική κατοικία μπορεί να είναι πραγματική. Όσον αφορά στις άλλες φωτογραφίες όμως, έκρινε ότι θα μπορούσαν να παραποιηθούν.

“Ο στόχος είναι να μας συνθλίψουν νοητικά και φυσικά. Κανένας δεν μπορεί να με νικήσει στις εκλογές” δήλωσε ο Μπορίσοφ και προσπάθησε να ελαφρύνει το κλίμα σχολιάζοντας αστειευόμενος: “τουλάχιστον δεν με φωτογράφισαν με κάποιο ανήλικο παιδί στο κρεβάτι, γιατί θα είχα πηδήξει από το μπαλκόνι”.

“Σκοπεύω να οδηγήσω τη χώρα στην Τραπεζική Ένωση και στην ευρωζώνη”, είπε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, διαμηνύοντας: «Δεν θα με αναγκάσουν να παραιτηθώ».

Συνεχίζοντας έσπευσε να κατηγορήσει τον πρόεδρο της χώρας, Ρούμεν Ράντεφ, λέγοντας ότι τον κατασκόπευε με drone και ότι εκείνος βρίσκεται πίσω από τη διαρροή των φωτογραφιών.

Σημειώνεται ότι η διαρροή κλιμακώνει την ήδη τεταμένη σχέση μεταξύ του πρωθυπουργού και του πολιτικού του αντιπάλου που υποστηρίζεται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, ο οποίος αρνήθηκε σήμερα τις κατηγορίες δηλώνοντας: “Έχω πιλοτάρει αεροπλάνα και drones, αλλά δεν έχω καμία σχέση με όσα λέει ο Μπορίσοφ.

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι οι κατηγορίες του Μπορίσοφ ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, επιβεβαιώνοντας ότι έχει ένα drone, το οποίο δεν χρησιμοποίησε για να φωτογραφίσει τον Μπορίσοφ. Παράλληλα κάλεσε την Εθνική Υπηρεσία Προστασίας (NSP) να διερευνήσει την προέλευση των φωτογραφιών.

“Ξεπέρασε τα όρια” απάντησε ο Μπορίσοφ. “Επέτρεψε στον εαυτό του να πετάξει ένα drone και να τραβήξει φωτογραφίες μου”.

Ο “πόλεμος” μεταξύ των δύο αντρών ξεκίνησε το 2016 όταν ο Ράντεφ κέρδισε τις εκλογές κατηγορώντας τον Μπορίσοφ για αποτυχία στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Η Βουλγαρία εποπτεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αδυναμία αντιμετώπισης της διαφθοράς σε υψηλά κλιμάκια, γεγονός που την εμποδίζει να προσχωρήσει στην ζώνη Σένγκεν.

Εν τω μεταξύ, χθες, ο Μπορίσοφ επιβεβαίωσε και μία ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ του ιδίου και του Μπόικοφ, στην οποία συζητούσαν για μεταγραφές στο ποδόσφαιρο, επικοινωνία που μέχρι προσφάτως διέψευδε.

Οι εισαγγελικές αρχές, παράλληλα, αξιολογούν την αυθεντικότητα μιας ηχογράφησης, που επίσης έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο. Στην ηχογράφηση ακούγεται ένας άνδρας, που φέρεται να είναι ο Μπορίσοφ, ο οποίος σχολιάζει τις τρέχουσες εξελίξεις στον επιχειρηματικό κόσμο καθώς και εξέχοντες πολιτικούς. “Από δω και στο εξής, θα κοιμάμαι με όπλο” ακούγεται να λέει ο Μπορίσοφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα