ΑΘΗΝΑ
05:25
|
27.05.2024
H Σεούλ παραδέχεται ότι αντιμετωπίζει νέο κύμα έξαρσης του ιού, την ώρα που ο Covid-19 θερίζει τη Βραζιλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι υγειονομικές αρχές της Σεούλ ανακοίνωσαν, ότι η Νότια Κορέα είναι αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.  

Μέχρι χθες, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της χώρας υποστήριζε ότι τα κρούσματα που καταγράφοντα τις τελευταίες ημέρες ήταν ‘απόνερα’ του πρώτου κύματος του κορονοϊού. Σήμερα όμως, για πρώτη φορά γίνεται λόγος για δεύτερο κύμα του ιού, παρά τον χαμηλό αριθμό των νέων κρουσμάτων.

“Πιστεύουμε ότι στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας το πρώτο κύμα διήρκησε -με σκαμπανεβάσματα- από τον Φεβρουάριο ως τον Απρίλιο”, δήλωσε η Τζέονγκ Γιουν Κιεόνγκ, επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.  

“Αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι το δεύτερο κύμα, που πυροδοτήθηκε στις αρχές Μαΐου. Αρχικά προβλέψαμε ότι το δεύτερο κύμα θα εμφανιστεί το φθινόπωρο ή τον χειμώνα, αλλά η πρόβλεψή μας αποδείχθηκε λανθασμένη”, ανέφερε η Τζέονγκ Γιουν Κιεόνγκ, εκτιμώντας πως όσο οι πολίτες της Σεούλ συνεχίζουν να έρχονται σε στενή επαφή μεταξύ τους, οι μολύνσεις θα συνεχιστούν.

Στη Νότια Κορέα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 12.438 κρούσματα και 280 θάνατοι από τον κορονοϊό. Τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 17 νέες μολύνσεις που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες. Παρότι είναι η πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν ένα μήνα που η ημερήσια αύξηση πέφτει κάτω από τα 20 κρούσματα, οι υγειονομικές αρχές μίλησαν ξεκάθαρα για δεύτερο κύμα, ενώ ο δήμαρχος της Σεούλ προειδοποίησε ότι μπορεί να απαιτηθεί η επιστροφή σε αυστηρότερες αποστάσεις. Αυτό, αν τα καθημερινά κρούσματα ξεπεράσουν τα 30 κατά μέσο όρο τις επόμενες τρεις ημέρες και το ποσοστό πληρότητας των νοσοκομειακών κλινών της πόλης ξεπεράσει το 70%.  

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την υψηλότερη αύξηση μολύνσεων παγκοσμίως μέσα σε μια ημέρα, με την Κεντρική και Νότια Αμερική να καταγράφουν τα περισσότερα νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 183.000 νέα κρούσματα του κορονοϊού. Τα περισσότερα -πάνω από 50.000- εντοπίστηκαν στη Βραζιλία, ενώ υψηλά παραμένουν τα νούμερα στις ΗΠΑ και στην Ινδία.

Η Βραζιλία, πάντως, έγινε η δεύτερη χώρα που ξεπέρασε το θλιβερό όριο των 50.000 νεκρών που συνδεόνται με τον Covid-19. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 641 νέοι θάνατοι, που ανέβασαν τον συνολικό αριθμό στους 50.617. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα είναι περισσότερα από ένα εκατομμύριο.

Όλα αυτά, την ώρα που οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η κορύφωση της πανδημίας αναμένεται σε μερικές εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται εν μέρει στην αύξηση των ελέγχων που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Πηγή: BBC World.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα