ΑΘΗΝΑ
07:30
|
26.04.2024
Ο συλληφθείς, Καΐρι Σανταλάχ, είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο και αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας 25χρονος Λίβυος πρόσφυγας, ονόματι Καΐρι Σανταλάχ είναι ο άνδρας που συνελήφθη από τη βρετανική αστυνομία για την επιθέση με μαχαίρι, το απόγευμα του Σαββάτου, σε πάρκο της πόλης Ρέντινγκ της Βρετανίας, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις μεσήλικες και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν.

Η βρετανική αστυνομία χαρακτήρισε την επίθεση τρομοκρατική ενέργεια με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να δηλώνει ότι πρόκειται για “τρομακτικό περιστατικό” διαμηνύοντας ότι θα προβεί σε νομοθετικές αλλαγές, προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογες επιθέσεις.

“Αν πρέπει να γίνουν αλλαγές στο νομικό μας σύστημα για να σταματήσουν να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, δεν θα διστάσουμε να τις κάνουμε”, τόνισε χθες ο Μπόρις Τζόνσον.

Η αστυνομία δεν έχει κατονομάσει ακόμη τον δράστη, ενώ κατά τις εφημερίδες Guardian και Daily Telegraph, ο συλληφθείς ονομάζεται Καΐρι Σαανταλάχ.

Η Τάνια Μπάσετ, εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Δικαστικών Επιμελητών της Βρετανίας, δήλωσε ότι ο ύποπτος είναι Λίβυος πρόσφυγας με βεβαρημένο ποινικό μητρώο για εγκλήματα που δεν συνδέονται με την τρομοκρατία, προσθέτοντας ότι ο δράστης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας.

Το BBC και άλλα βρετανικιά Μέσα αναφέρουν ότι ο συλληφθείς είχε αιτηθεί για άσυλο και είχε καταδικαστεί για βία. Κατά τον Guardian, ο συλληφθείς τελούσε υπό παρακολούθηση στα μέσα του 2019 αλλά η έρευνα έκλεισε σχετικά γρήγορα.

Η αστυνομία έχει πάρει καταθέσεις από τουλάχιστον 40 αυτόπτες μάρτυρες. Ο Neil Basu, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής, δήλωσε ότι δεν αναζητείται κανένας άλλος σε σχέση με την επίθεση.

Από τους τραυματίες της επίθεσης δύο νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση κι ένας έχει πάρει εξιτήριο.

Πηγές: Reuters, Rt, Guardian, Daily Telegraph

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα