ΑΘΗΝΑ
15:34
|
24.04.2024
Η Ρωσία αναγνώρισε νομικά μια ομοφυλοφιλική ένωση για δεύτερη φορά στην ιστορία της, σηματοδοτώντας μια νίκη για τους ακτιβιστές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία αναγνώρισε νομικά μια ομοφυλοφιλική ένωση για δεύτερη φορά στην ιστορία της, σηματοδοτώντας μια νίκη για τους ακτιβιστές. Ο Ιγκόρ Κοτσέτκοφ , επικεφαλής του δίκτυου ΛΟΑΤΚΙ της Ρωσίας, έλαβε φοροαπαλλαγή για τα έξοδα του συζύγου του.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Κοτσέτκοφ στο Facebook, παντρεύτηκε με τον Κιρ Φεντόροφ το 2017 στη Νέα Υόρκη. Καθώς οι γάμοι που πραγματοποιήθηκαν στο εξωτερικό αναγνωρίζονται στη Ρωσία, ο ακτιβιστής ΛΟΑΤΚΙ προσπάθησε να κάνει αποδεκτό το σύμφωνο συμβίωσης του από την Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία της χώρας, προκειμένου να λάβει ορισμένα φορολογικά οφέλη και μειώσεις φόρων. Ο Κοτσέτκοφ υπέβαλε συγκεκριμένα αίτηση για έκπτωση φόρου για τα έξοδα ασφάλισης ζωής του συζύγου του – και επιτρέπεται.

“Αυτό σημαίνει ότι (προς το παρόν) στη Ρωσία είναι αδύνατο να γίνει γάμος ομοφυλοφίλων”, έγραψε. “Αλλά αν το έχετε πραγματοποιήσει σύμφωνα με τους νόμους άλλου κράτους, αυτό αναγνωρίζεται στη Ρωσία.”

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται ο ομοφυλοφιλικός γάμος στη Ρωσία. Σύμφωνα με τον δικηγόρο Αλεξάντερ Μπέλικ, η φορολογική υπηρεσία αποδέχτηκε τον γάμο του Πάβελ Στότσκο και του Γιέγκενι Βοϊτσεκόφσκι, που είχαν παντρευτεί στη Δανία.

Την 1η Ιουλίου, οι Ρώσοι ψηφοφόροι θα πάνε στις κάλπες για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Συντάγματος, συμπεριλαμβανομένης της κατοχύρωσης του γάμου ως γάμου μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Τον Μάρτιο, το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας ενέκρινε την πρόταση, αλλά τόνισε ότι δεν θα καταργήσει την υποχρέωση του κράτους να σέβεται τις διαφορές, συμπεριλαμβανομένου του σεξουαλικού προσανατολισμού.

Πηγη: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα