ΑΘΗΝΑ
00:16
|
22.05.2024
Μετά τα Όσκαρ, ο κορονοϊός μεταθέτει και τις 'Χρυσές Σφαίρες'.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τα Όσκαρ, μετατίθενται και οι ‘Χρυσές Σφαίρες’ λόγω του κορονοϊού. Παραδοσιακά, τα Golden Globes διοργανάνωνονται τον Ιανουάριο και αποτελούν τον πιο σημαντικό προάγγελο των Όσκαρ. Η τελετή του 2021, όμως, θα πραγματοποιηθεί στις 28 Φεβρουαρίου (είναι η ημερομηνία στην οποία ήταν προγραμματισμένα τα Όσκαρ που μετατέθηκαν για τις 25 Απριλίου).

Η λογική των διοργανωτών των Golden Globes είναι αντίστοιχη με αυτή των Όσκαρ: από τη στιγμή που λόγω των lockdown διεκόπησαν προβολές και γύρισματα ταινιών, το καλύτερο για όλους είναι να δοθεί κάποιος χρόνος προκειμένου να προβληθούν οι ταινίες στις αίθουσες και να αποκτήσουν το δικαίωμα να είναι υποψήφιες για τα βραβεία.

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA), διοργανώτρια των Golden Globes, θα διευκρινίσει “τις επόμενες εβδομάδες” τα κριτήρια της επιλογής των φετινών ταινιών.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών -η οποία διοργανώνει τα ‘Οσκαρ- είχε ανακοινώσει ότι εν όψει της φετινής βράβευσης θα χαλαρώσει τα κριτήριά της προκειμένου να επιτρέψει σε περισσότερες ταινίες να διαγωνιστούν (πρακτικά, θα συμπεριλάβει στις υποψηφιότητες και ταινίες που δεν βγήκαν στις αίθουσες, αλλά πήγαν κατευθείαν σε πλατφόρμες streaming).

Επιστρέφοντας στις Χρυσές Σφαίρες, υπενθυμίζουμε ότι την τελετή θα παρουσιάσουν οι ηθοποιοί Τίνα Φέι και Έιμι Πόλερ, όπως ήταν εξ αρχής αποφασισμένο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα