ΑΘΗΝΑ
13:30
|
26.04.2024
Ο 22χρονος Ίθαν Μέλτζερ ανήκε στην "αποκρυφιστική νεοναζιστική οργάνωση" Order of Nine Angles.
Image by Military_Material from Pixabay.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οπλίτης του στρατού ξηράς των ΗΠΑ αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σχεδιασμό τρομοκρατικής ενέργειας σε συνεργασία με ένα γκρουπ νεοναζιστών.

Ο 22χρονος Ίθαν Μέλτζερ κατηγορείται ότι αποκάλυψε σημαντικές απόρρητες πληροφορίες για τη μονάδα του (ακριβή τοποθεσία, ανθρώπινο δυναμικό, οπλισμό κλπ) στην “αποκρυφιστική νεοναζιστική οργάνωση” Order of Nine Angles που σχεδίαζε επίθεση στη μονάδα.

“Ο Μέλτζερ σχεδίασε μια φονική ενέδρα εις βάρος των στρατιωτών συντρόφων του, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα ενός διαβολικού μείγματος ιδεολογημάτων μπολιασμένων με μίσος και βία”, δήλωσε ο Τζον Σ. Ντέμερς, Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας για την Εθνική Ασφάλεια των ΗΠΑ.

O Μέλτζερ είχε στρατολοηθεί από την οργάνωση Order of Nine Angles (O9A) το 2018, λίγους μήνες αφότου κατετάγη στον στρατό.

Η O9A ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του ’60 και λειτουργεί ως σέκτα, αναμειγνύοντας σατανιστικές τελετές και παγανιστικές πρακτικές με νεοναζιστικά ιδεολογήματα. Συχνά, τα μέλη της καλούνται να πραγματοποιήσουν “πράξεις θυσίας και αυτοθυσίας” στο πλαίσιο των “τελετών μαγείας” που επιβάλλει το πρωτόκολλο της σέκτας. Σε κάποιο από τα κείμενα της O9A αναφέρεται ότι ο Αδόλφος Χίτλερ “στάλθηκε από τους θεούς προκειμένου να μας οδηγήσει στο μεγαλείο”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Μέλτζερ από το Φθινόπωρο του 2019 άρχισε να καταναλώνει συστηματικά “προπαγάνδα από διάφορες εξτρεμιστικές ομάδες”, συμπεριλαμβανομένων των κωδίκων της O9A, αλλά κεμένων του Ισλαμικού Κράτους. Τον Μάιο του 2020 επικοινώνησε με στέλεχος της O9A μέσω application για κρυπτογραμημένα μηνύματα και παρέδωσε πληροφορίες που θα συνεισέφεραν σε μια “τζιχαντιστική επίθεση με μαζικές απώλειες” στη μονάδα του. Παρότι το χρονοδιάγραμμα της επίθεσης δεν ήταν ξεκάθαρο, ο στρατιώτης δήλωσε στους συνεργάτες / συνωμότες του ότι ήταν έτοιμος να πεθάνει προκειμένου να πετύχει η ενέδρα.

Το σχέδιό του αποτράπηκε στις αρχές του μήνα από το FBI και τον αμερικανικό στρατό και συνελήφθη στις 10 Ιουνίου.

Στην κατάθεσή του στο FBI, ο Μέλτζερ παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στον σχεδιασμό της επίθεσης δηλώνοντας ότι ήλπιζε πως η δράση του θα επέφερε βαριές απώλειες και πολλούς θανάτους. Στο τέλος της κατάθεσής του αποδέχτηκε τον χαρακτηρισμό της πράξης του ως προδοσία απέναντι στο κράτος των ΗΠΑ. Οι κατηγορίες που ανιμετωπίζει επιφέρουν ποινές ισόβιας κάθειρξης και πολλαπλές ποινές 20ετούς φυλάκισης.

Πηγή: RussianTimes.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα